8 octombrie 2020

Vinurile rosé si cu ce preparate le asociem

Oricine stie ca un simplu pahar de vin poate reprezenta piesa de puzzle care lipseste unei mese pe cinste. Totusi, nu orice pahar de vin poate avea aceeasi influenta, ci acesta trebuie sa fie ales in functie de mancarea servita. Foarte populare sunt vinurile rosé datorita buchetului de arome si gustului intens, dar acestea sunt si foarte versatile. Astfel, la capitolul asocieri culinare, un rosé se dovedeste alegerea potrivita in nenumarate cazuri. Acestea sunt foarte complexe si alese cu inspiratie pot aduce completarea perfecta oricarei mese.

Sunt multe detalii pe care sa le ai in vedere atunci cand gatesti si vrei ca vinul sa se potriveasca de minune. Un sfat este sa tii cont de faptul ca vinurile se obtin dintr-o multime de soiuri de struguri care provin din diferite zone si pe care le gasim in nenumarate stiluri. Asadar, te poti gandi la soiul de struguri din care s-a obtinut vinul pe care l-ai ales, la intensitatea acestuia, structura si nivelul de aciditate. Daca legi toate detaliile atunci ai sanse mari ca masa pe care o pregatesti sa fie un real succes.

Un vin rosé light se potriveste cu mancarea delicata, precum o salata de vara, in timp ce vinul rosé complex, cu o structura mai intensa poate fi servit alaturi de preparate la gratar condimentate. Chiar si unele vinuri rose pot aduce o nota picanta, dar asta depinde de soiul din care au fost obtinute si perioada de timp petrecuta in butoiul de stejar. Daca iti doresti sa servesti preparate pe baza de carne, atunci un vin rosé complex reprezinta aditia perfecta.

Descopera vinurile din crama Budureasca, vei gasi multe vinuri rosé care sa aduca mesei completarile mult dorite. Acestea sunt diversificate, astfel ca acopera nevoile si preferintele tuturor.

Rosé din gama Budureasca Clasic are toate sansele sa se numere printre favoritele tale. Il identifici imediat prin culoarea sa roz pal si te incanta cu un gust fructat si puternice arome de fragi, zmeura si cirese salbatice. Accentele fine de trandafiri completeaza experienta, iar gustul este alcatuit dintr-un amestec de fructe de sezon. Aciditatea este proaspata si postgustul este lung, curat. Per total, acest vin obtinut dintr-un amestec de Merlot si Pinot Noir este unul elegant, usor de consumat, care se dovedeste a fi potrivit pentru toate ocaziile. In plus, este suficient de versatil pentru a ne lasa libertatea de a comanda sau de a gati mancarea potrivita. Asadar, te poti orienta catre preparate pe baza de pui, fructe de mare, orez, legume caramelizate, branza proaspata, salate, paste, gratar, astfel incat sa ai de unde alege si sa te bucuri de o experienta cat mai placuta.

Rosé din gama Exuberant este un vin deosebit, de o culoare roz pal. Acesta aduce arome intense de prune si cirese gustoase, bine coapte. Gustul este bine echilibrat, structura este complexa, aciditatea proaspata, ceea ce face ca acest vin sa fie revigorant, usor de consumat in special in cele mai fierbinti zile ale anului. Rosé din gama Exuberant se obtine din doua soiuri de struguri, Merlot si Pinot Noir, care dau viata unei bauturi flexibile pe care o putem consuma alaturi de multe mancaruri. Pentru ca experienta sa fie una completa putem tine cont de asocierile culinare, iar potrivite cu acest vin sunt preparatele pe baza de pui, curcan, peste, orez, mezelurile fine, fructele de mare, legumele caramelizate, branza proaspata, salatele si pastele.

Pentru desert propunem Busuioaca de Bohotin din gama Bristena, un vin rosé demidulce care are toate sansele sa se numere printre preferatele doamnelor si domnisoarelor, dar nu numai. Culoarea sa este trandafirie si te cucereste pe loc datorita aromelor de dulceata de zmeura si capsuni. Vinul este corpolent si prezinta un echilibru bun intre zahar si aciditate, ceea ce ii confera un final catifelat.