Taierea cu laser CNC, este populara pentru prelucrare metal sau sticla. Prelucrarea metalului sau a sticlei cu ajutorul laserului, ofera cateva avantaje:
- lucrare fara contact cu materialul;
- viteza mare de procesare;
- posibilitatea gravarii chiar si a materialelor fragile;
- nu este necesara remedierea articolelor procesate;
- permite prelucrarea produselor in prezenta cauciucului in piesa de prelucrat;
- poate functiona identic cu masina de frezat, rotunjind colturile ascutite;
- multidirectionalitate in timpul taierii (pentru o perioada scurta de timp, se poate lucra cu materiale complet diferite in calitate si textura);
Taierea cu laser CNC este aplicabila pentru magazinele de mobila, la taierea sticlei, la fabricarea produselor de suveniruri si la prelucrarea metalului.
Taierea sticlei pe masinile CNC se datoreaza multifunctionalitatii acestora. Pot lucra cu lemn, sticla, acril, cauciuc, placaj, metal.
Laser CNC
Odata cu aparitia laserului, procesarea materialelor a atins un nou nivel. Fasciculul laser CNC actioneaza la suprafata fara impact mecanic, ceea ce permite ca procedeul sa fie utilizat nu numai in industrie, ci si in medicina, la fabricarea bijuteriilor, in inginerie si in alte industrii. Cu cateva decenii in urma, prelucrarea mecanica traditionala nu avea nicio alternativa si, pentru a taia sticla sau metale, se foloseau diferite unelte, respectiv freze, ferastrau sau lame de ferastrau. Aceste instrumente tind sa se uzeze si mai mult decat atat, orice inexactitate sau eroare ar putea deteriora produsul sau materialul. Taierea laser CNC se bazeaza pe actiunea fara contact, si prin urmare, simplifica taierea si reduce deteriorarea materialelor la zero. Fasciculul laser poate crea piese ultra-precise cu unghiuri ascutite.
Taiere sticla laser
Taierea sticlei si a oglinzilor se realizeaza prin metode mecanice, electrice si termice. Astfel de metode nu permit insa, obtinerea unei precizii deosebite in timpul procesarii si sunt adecvate numai pentru fabricarea de structuri simple. Doar procesul de taierea sticla laser poate permite taierea unei piese volumetrice si a structurilor complexe din sticla fara ca materialul sa fie deteriorat. Cu o astfel de prelucrare, se obtin produse de inalta calitate, iar costul fabricarii acestora este minim. Fasciculul laser nu poarta o sarcina mecanica pe material, si, prin urmare, nu provoaca deformarea acestuia. Laserul actioneaza, numai la suprafata in sens punctual si nu incalzeste zona, ceea ce nu necesita procesare. De aceea se pot prelucra materiale fragile si complexe cu o conductivitate termica ridicata.
Analko
Analko este o firma de prelucrare la comanda a metalului si sticlei. Masinile cu laser pe care le are in dotare pot taia la fel de bine atat metale de diferite densitati, cat si sticla. Pe langa taiere, fasciculul laser poate realiza gravare, marcaj si decorare. Fasciculul laser formeaza o taietura uniforma si regulata, fara margini zgrunturoase si alte imperfectiuni. Acest lucru elimina necesitatea prelucrarii si finisarii suplimentare. In locurile in care este taiata sticla, are loc o temperare suplimentara, ceea ce duce la cresterea rezistentei materialului. Fasciculul laser face taierea precisa si clara pe intreaga zona de taiere. Acest avantaj este deosebit de important atunci cand specialistii de la Analko lucreaza cu piese mici si taiere ondulata.
Vezi si alte destinatii
TOP 5 cadouri pentru el pentru cand ramai fara idei
Un dulap metalic cu usi glisante, cea mai buna alegere pentru a castiga din suprafata unei incaperi!
TOP 5 ocazii in care poti oferi un cos cu cadouri nasilor tai de cununie