18 iulie 2024

Pandemie vs. dinți strâmbi – du-ți copilul la stomatolog pentru a crește un adult fericit

Material realizat impreauna cu Opera Dental – Clinica stomatologica in zona Unirii

Apariția unui virus despre care nu se știa aproape nimic, a condus, implicit, la o panica la nivel mondial. Brusc, au fost șterse cu buretele alte afecțiuni grave ale organismului sau alte probleme cu consecințe mult mai dăunătoare omenirii.

Totuși, acțiunile derulate pentru a găsi soluții împotriva răspândirii virusului au fost intensificate și adaptate pentru toate domeniile vieții cotidiene.

Însă, frica generală din rândul populației persistă. Părinții grijulii au ales să-și protejeze cât mai mult copiii și să evite orice deplasare la cabinetele medicale, alegand sa amane anumite tratamente. Cariile și dinții strâmbi reprezintă problemele principale cu care se confruntă micuții și care atrag alte consecințe la maturitate. Aparatul dentar și vizitele dese la stomatolog pot preveni astfel de situații. De asemenea, îi vor determina pe copii să fie mai conștienți de ceea ce se poate întâmpla dacă nu respectă regulile de igienă necesare. Un zâmbet sănătos și strălucitor capătă contururile definitorii în perioada adolescenței. Poate te gândești că doar ce îi spui tu despre igiena orală este de ajuns. Însă, oricât de bine ar fi efectuat procesul, poziția necorespunzătoare a dinților va împiedica curățarea anumitor zone plus estetica dentara.

Iată ce se poate întâmpla, dacă nu mergi din timp cu micuțul tău la stomatolog:

  • Nu poți sesiza cu ochiul liber toate problemele precum ar fi cariile, fracturile și inflamațiile din spațiile înguste.
  • Anomaliile dentare netratate la timp pot genera alte afecțuni care nu țin de sfera stomatologică. 
  • Soluționarea problemelor va fi mult mai greoaie. Un aparat dentar pus la timp va micșora timpul în care acesta va fi purtat, dinții îndreptându-se mai repede. 
  • Copilul tău va fi mereu complexat de felul în care arată zâmbetul său. Nimic nu este mai deranjant decât să îți vezi copilul că nu se poate bucura din plin, în anturajul său. 

Lista ar putea continua, însă sunt destule motive care să te determine să îți iei de mână copilul și să fugiți la medicul stomatolog. Începuturile sunt cele mai grele, dar numai așa pot fi evitate durerile cauzate de afecțiuni dentare grave. Prevenția este cea mai bună soluție pentru a menține dinții puternici și sănătoși.

Sursa foto pexels.com