23 martie 2023

Obiceiuri si traditii in Finlanda

OBICEIURI IN Finlanda

Cu ocazia unei calatorii aveti cu adevarat ocazia sa cunoasteti cu adevarat o tara, este insa important sa stiti care sunt obiceiurile in tara unde trebuie sa ajungeti. Daca destinatia aleasa de catre dumneavoastra este Finlanda, atunci urmatoarele randuri o sa va ajute sa va comportati corespunzator.

Cum sa fiti un oaspete bun in Finlanda?

Daca aveti sansa de a calatorii in Finlanda si norocul sa fiti invitati de catre localnici in casa lor, este important sa va comportati corect si sa lasati o impresie buna. In acest caz trebuie sa cunoasteti eticheta, ca sa va puteti simtii bine intr-o vacanta in Finlanda.

Trebuie sa stiti daca o sa mergeti la localnici din Finlanda, ca sa faceti buna impresie este important sa nu intarziati si sa duceti cadouri. Nu trebuie sa va ganditi la cadouri foarte scumpe, ci la flori, vin, bomboane. In cazul in care intarziati, chiar si pentru cateva minute, trebuie sa va cereti scuze. Trebuie sa stiti ca in primul rand trebuie sa salutati femeile si doar dupa, barbatii. Cand se face cunostinta trebuie sa zambiti si urmeaza strangerea de mana. Gesturile precum saruturile pe obraz este utilizat doar in cazul rudelor. Urmatorul sfat important este sa nu intrati in casa incaltat. Odata ce ati intrat, intrebati gazdele daca au nevoie de ajutor, mai ales daca o sa stati si la masa. Este important sa vorbiti respectuos si sa nu fiti galagiosi, deoarece acest comportament nu este vazut cu ochi buni de catre localnicii Finladei.

Obiceiuri de sarbatori in Finlanda

  • pe bradul de Craciun sunt agatate si steaguri
  • se asista la coruri
  • de Paste copii isi picteaza fata

Vezi toate ofertele pentru vacanta mult visata aici: OFERTE VACANTA.