25 iunie 2024

Castelul São Jorge din Lisabona – 5 Lucruri interesante

Castelul São Jorge din Lisabona – 5 Lucruri interesante

 

Castelul São Jorge este unul dintre cele mai mari repere ale Lisabonei.
Dacă vizitați orașul, trebuie să vizitați acest splendid monument! În articolul de astăzi, vreau să vă împărtășesc 5 fapte interesante despre Castelul São Jorge din Lisabona, ca o introducere a acestuia.

Este unul dintre cele mai vizitate castele ale țării. Este  imposibil să vorbim despre istoria Lisabonei și Portugaliei fără a menționa Castelul São Jorge.

Cine a construit castelul Sao Jorge?

Musulmanii au început să construiască fortificația, care a fost ultima fortăreață importantă pentru elitele vremii. În 1147, odată cu cucerirea Lisabonei de către primul rege al Portugaliei, a început epoca sa de aur și castelul a trebuit să fie extins pentru a găzdui toți membrii Curții. În timpul secolului XII, a fost transformat într-un Palat Regal de către regii portughezi, unde multe persoane importante au fost invitate și au fost organizate petreceri.

Din 1580, a început Uniunea Iberică, care a fost uniunea dinastică a Regatului Portugaliei și a Coroanei Spaniole, iar castelul a obținut mai mult o funcție militară.

Între 1938 și 1940, Castelul São Jorge a trecut prin lucrări de recondiționare și au fost găsite resturi ale timpurilor străvechi și ale vechiului palat regal, ceea ce a permis castelului să-și recupereze importanța. Noile descoperiri au condus la deschiderea monumentului pentru public.

Deoarece a fost construit pe cel mai înalt deal al Lisabonei, Castelul São Jorge poate fi reperat din multe părți diferite ale orașului! Deci puteți fi sigur că nu il veți rata. Dacă vă interesează să aflați mai multe despre castel, citiți și descoperiți 5 lucruri interesante despre Castelul São Jorge din Lisabona și cunoașteți mai detaliat istoria acestuia! 

 

 #1. Mai multe civilizatii vechi au trait in zona castelului 

Cercetările arheologice au dovedit că zona nu a fost aleasă la întâmplare de mauri, popoarele arabe din Africa de Nord care au cucerit o mare parte a Europei de Sud în Evul Mediu. Se pare că această zonă a Lisabonei a fost locuită cândva de fenicieni, greci, cartaginezi din secolul al VII-lea înainte de Hristos. Romanii au construit și o structură defensivă în sus.

#2. Acest castel medieval are doar optzeci de ani

În 1755, când s-a întâmplat marele cutremur de la Lisabona, multe zone și clădiri au fost distruse, astfel încât Castelul São Jorge a fost foarte deteriorat din cauza dezastrului natural. Ulterior, s-au ridicat noi construcții peste ruine.

În timpul secolului XX, castelul a fost o zonă militară slab conservată. Din fericire, în 1910, Castelul São Jorge a fost clasificat ca Monument Național și, din 1938, au avut loc mari lucrări de restaurare. În această perioadă, au fost descoperite resturi ale castelului antic maur și ale palatului regal.

Motivele acestei restructurări în profunzime a castelului au fost ideologice. Portugalia se afla sub o dictatură și interesul guvernatorilor era să înalțe mândria Portugaliei și să comemoreze cele opt secole de la întemeierea Portugaliei!

#3.  Cat costa intrarea in Castelul Sao Jorge

Dacă sunteți curioși cu privire la prețurile de intrare, nu vă faceți griji! Vă voi spune toate prețurile diferite care se aplică.

Costul biletului obișnuit pentru adulți este de zece euro. Persoanele care au vârste cuprinse între 13 și 25 de ani plătesc doar cinci euro. Biletul pentru persoanele care au vârsta mai mare de 65 de ani și persoanele cu dizabilități costă 8,50 euro.

Apoi, intrarea este gratuită pentru copiii cu vârsta sub doisprezece ani, persoana care însoțește o persoană cu dizabilități și pentru persoanele care locuiesc în Lisabona – cu toate acestea, trebuie prezentată o dovadă a rezidenței! Intrarea în Castelul São Jorge este, de asemenea, gratuită pentru persoanele care locuiesc pe teritoriul național, dar numai duminica și sărbătorile între orele 9.00 și 14.00.

De asemenea, este gratuit pentru persoanele care dețin un card APAC, APOM, ICOM sau ICOMOS.

#4. Vă puteți bucura de una dintre cele mai frumoase vederi asupra Lisabonei

Castelul São Jorge este unul dintre cele mai cunoscute monumente din Lisabona. Strălucește si ziua precum si noaptea.

Situat în cel mai înalt deal al Lisabonei în aceeași zonă a cartierului Alfama, Castelo São Jorge oferă o priveliște inspirată și revigorantă asupra orașului. Acest reper uimitor permite vizitatorului să călătorească în timp datorită tuturor pietrelor sale care ne spun istoria Lisabonei.

În afară de a afla multe despre istoria țării și a orașului, vă veți bucura complet de vederea panoramică asupra orașului! Este un loc minunat pentru a face fotografii sau pentru a vă bucura pur și simplu de moment șau pentru a aprecia persoanele cu care vă aflați.

 

#5: Organizarea unui eveniment într-una din zonele castelului este posibilă

Castelul São Jorge oferă spații arhitecturale unice, care beneficiază foarte mult de locațiile sale și de un mediu urban și peisaj de cea mai bună calitate. De fapt, puteți organiza multe activități, altele decât vizitele obișnuite obișnuite ale castelului, atât timp cât aceste activități sunt compatibile cu valorile istorice și de patrimoniu ale castelului.

Mediile unice și plăcute oferite de Castelul São Jorge datorită istoriei sale sunt perfecte pentru realizarea de inițiative culturale, concerte, expoziții, seminarii, întâlniri de afaceri, spectacole de teatru, sărbători, recepții, evenimente promoționale și de sensibilizare sau chiar filmări de filme.

Mai mult, toate aceste evenimente pot include un tur ghidat la Castelul São Jorge, lucru excelent dacă doriți să vă impresionați oaspeții!

De exemplu, Castelejo este perfect pentru ocazii speciale. Oferă un mediu mai intim, înconjurat de ziduri impunătoare și turnuri impresionante care datează din secolul al XI-lea. Jardim Romântico, care este un ungher plin de istorie, aproape de râu, va fi uimitor pentru mici evenimente în aer liber. Dacă doriți să organizați un eveniment în aer liber și să vă bucurați de o vedere panoramică asupra orașului, în același timp, vă vor plăcea cele mai frumoase Prama. Pentru recepții sau mese de cocktail, Sala Ogival va fi cea mai bună opțiune!

Am ajuns si la finalul articolului meu. Am reusit sa va împărtășesc  cele  5 lucruri interesante  despre Castelul São Jorge din Lisabona! Sper că v-a plăcut lectura, că v-a inspirat și că v-am trezit interesul! Dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre Castelul Sao Jorge, nu ezitați să ne contactați! De asemenea, dacă doriți să mergeți prin oraș în compania unui ghid local, va putem spune ca veti gasi foarte multi ghizi locali si este o idee excelenta compania acestora! Cu siguranță cred că este una dintre cele mai bune metode de a descoperi orașul și toate locurile frumoase! City break in Lisabona .