18 iulie 2024

Dezinsectie plosnite – solutii profesionale eficiente

Plosnitele de pat sunt insecte mici si plate care se hranesc cu sangele oamenilor si animalelor cand dorm. Plosnitele de pat sunt experti in ascunderea. Corpurile lor subtiri plate le permit sa se potriveasca in cele mai mici spatii si sa ramana acolo pentru perioade lungi de timp, chiar si fara o masa de sange. Plosnitele de pat sunt de obicei transportate din loc in loc pe masura ce oamenii calatoresc. Plosnitele de pat nu sunt un semn de casa murdara sau de igiena personala deficitara. Nu se stie ca plosnitele de pat raspandesc boli, dar pot fi o suparare, deoarece prezenta lor poate provoca mancarime si pierderea somnului. Daca credeti ca este posibil sa aveti plosnite, este foarte important sa faceti o inspectie amanuntita si sa incepeti tratamentul cat mai curand posibil. Tratarea devreme a unei infestari de plosnite va economisi mult timp si cheltuieli. Va rugam sa cititi mai jos pentru informatii importante despre cum sa tratati plosnitele de pat.

Omorati toate plosnitele de pe rama patului si tablia patului. In mod normal, acest lucru ar fi facut de un profesionist in controlul daunatorilor. Aproximativ 70% din toate plosnitele din infestarea tipica sunt localizate pe saltea, cu arcuri si pe cadrul patului. Ati imbracat salteaua si arcuri si v-ati ocupat de aceasta problema. Acum trebuie sa te asiguri ca rama patului tau nu are plosnite. Aspirarea singura nu va face acest lucru. Aspirarea poate elimina multi adulti de plosnite de pat si nimfe, dar nu este foarte bun la indepartarea oualor. Pentru aceasta munca veti avea nevoie de insecticid spray-uri si eventual praf pentru a trata fiecare crapatura si gol din patul tau.

Pentru optiunile de pulverizare si praf cu insecticid, vezi mai jos. Amintiti-va ca insecticidele pot fi periculoase daca nu urmati instructiunile de pe eticheta. Cititi intreaga eticheta inainte de a pulveriza sau de a pulveriza. Instructiunile de pe eticheta sunt legea, iar nerespectarea etichetei nu numai ca va pune pe dumneavoastra si familia dumneavoastra in pericol, ci este impotriva legii. Sprayurile de casa, apropo, sunt de obicei mai putin sigure decat insecticidele comerciale. Ramai cu chestiile legale.

Izolati-va patul de restul casei. Daca nu folositi un pat, cumparati un cadru care scoate salteaua de pe podea si instalati dispozitive de interceptare a plosnitelor sub toate picioarele cadrului patului pentru a tine plosnitele de pat in timp ce dormiti. Interceptoarele sunt platforme sau cupe speciale care sunt achizitionate pentru a impiedica plosnitele de pat sa se urce pe patul tau. Un interceptor poate fi la fel de simplu ca un card lipicios plasat sub un stalp de pat (lipicios si dezordonat).

Mai bune sunt una dintre capcanele comerciale facute special pentru acest scop. Climbup Bed Bug Interceptor si BlackOut Bed Bug Detector (Google them) sunt doua astfel de produse vandute online. Relativ ieftine, aceste cupe prinde plosnitele de pat care incearca sa se urce (sau sa iasa) din pat. Daca v-ati imbracat lenjeria de pat, v-ati tratat temeinic cadrul patului si ati instalat interceptoare, veti fi protejat instantaneu impotriva plosnitelor. Nu scoateti lenjeria de pat curata si nu o puneti inapoi pe pat pana cand patul nu a fost tratat (si uscat) si instalate cofrete. Si retineti ca pentru ca aceasta metoda sa fie eficienta, paturile si lenjeria de pat nu trebuie sa atinga podeaua, mobilierul sau peretii. Acest lucru ar oferi plosnitelor de pat si alte modalitati de a se urca pe pat si de a va impiedica apararea.

Trateaza alte zone din casa ta. Aceasta este poate cea mai dificila parte a controlului plosnitelor de pat. Daca prindeti o infestare devreme, este posibil sa nu aveti nevoie sa faceti altceva decat sa va tratati si sa va izoleti patul asa cum este descris mai sus. Dar daca o infestare s-a raspandit in alte parti ale casei, izolarea patului poate sa nu fie suficient de buna. Aici poate fi nevoie de ajutor profesional, mai ales daca nu sunteti pregatit sa mutati mobila. Inca hotarat? Iata cateva sfaturi care va pot imbunatati sansele de succes:

Pregatiti camera separand mobilierul tratat de cel netratat. Acest lucru va implica mutarea tuturor mobilierului intr-o parte a camerei infestate (Amintiti-va, ati evaluat deja care camere credeti ca sunt infestate. Este posibil sa nu fie nevoie sa faceti acest lucru in fiecare camera). Procesul este important deoarece daca tratati jumatate din articolele dintr-o camera si lasati alte zone netratate, plosnitele de pat se pot intoarce in zonele tratate anterior din locurile netratate. Luati toate hainele din sertare, dulapuri infestate etc. si puneti-le dublu in pungi de plastic transparent (pungile transparente sunt mai usor de vazut unde sunt lucrurile). De asemenea, dublu in ambalaj toate obiectele personale (jucarii, hartii, carti, electronice, CD-uri sau orice ar putea servi drept ascunzatoare pentru plosnite) si pune-le deoparte pana cand pot fi tratate, curatate sau inspectate cu grija.

Tratati camera in mod sistematic – toate crapaturile si crapaturile din jurul ferestrelor, prizelor, jaluzelele, imaginile, posterele si ceasurile de pe pereti, plinte, sub marginile covoarelor si orice alte crapaturi sau zone goale din camera. Amintiti-va ca plosnitele imature sunt foarte mici. Zeci de plosnite se pot ascunde intr-un orificiu incastrat al suruburilor dintr-un cadru de pat sau din dulap. Prin urmare, este important ca nicio ascunzatoare sa nu fie trecuta cu vederea. Tratamentul poate include aspirarea, dar nu ar trebui sa se limiteze doar la aspirarea. Aspiratoarele nu indeparteaza ouale si, probabil, nu vor elimina toate plosnitele de pat din crapaturile si crapaturile adanc infestate. Aspiratoarele pot elimina multe plosnite de pe saltele si din exteriorul arcuri (nu uitati sa puneti imediat sacul de aspirator in ambalaj dublu dupa curatare si sa aruncati afara intr-un cos de gunoi sau un tomberon). Banda lipicioasa este o alta metoda de a ridica plosnitele de pe mobila, pereti etc.

Sursa articol dezinsectie plosnite de pat