21 octombrie 2021

Dezinfectant maini pe baza de alcool – o soluție pentru eliminarea microbilor

Fiecare dintre noi poate ajuta la oprirea răspândirii bolii COVID-19, prin spălarea regulată a mâinilor cu săpun și apă timp de 20 de secunde – mai ales după ce mergem la baie, înainte de a mânca și după tuse, strănut sau suflatul nasului. Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile, alege un dezinfectant maini pe baza de alcool, pentru a mentine igiena mâinilor.

În multe instituții, spitale, magazine, școli sau birouri e nevoie de dezinfectant, iar acum poți achizitiona exact cantitatea potrivită de dezinfectant. Nu trebuie să te deplasezi, îl poți comandă online de oriunde te-ai afla și primești direct produsele, în diverse cantitati, la un preț convenabil și un ambalaj ușor de folosit.

Un alt avantaj al dezinfectantului pe baza de alcool este că poate fi aplicat fără apă, și nu necesită clătire. Gelul funcționează cel mai bine atunci când frecați cu o cantitate mică de gel mâinile, asigurându-vă că vă ajungeți între degete și pe dosul palmelor. Nu ștergeți și nu clătiți mâinile înainte de a se usca. Nu folosiți dezinfectant pentru mâini dacă mâinile sunt vizibil murdare sau grase, mai bine spălați-le mâini cu apă și săpun.

Dacă utilizați produse de dezinfectare pe bază de alcool, e bine să țineți cont că sunt considerate produse medicale, deci nu trebuie lăsate la îndemână copiilor sau a animalelor de companie, iar copiii ar trebui să-l folosească numai cu supravegherea adulților.

Păstrarea dezinfectantului trebuie făcută departe de accesul celor mici, care pot fi atrași de mirosul plăcut sau de sticlele viu colorate cu igienizanți. Consumul chiar a unei cantități mici de dezinfectant pentru mâini poate provoca intoxicații cu alcool la copii. În timpul acestei pandemii de coronavirus, centrele de monitorizare a îmbolnăvirilor au înregistrat o creștere a apelurilor privind ingestia accidentală a dezinfectantului pentru mâini, de aceea este important că adulții să supravegheze cu atenție accesul copiilor la sticla cu dezinfectant.

Nu fabricați acasă propriul lichid de dezinfectare a mâinilor. În ultima vreme, multe informații apărute pe internet recomandă manufacturarea acasă a dezinfectanților. Nimic mai greșit.

Medicii nu recomandă consumatorilor să-și fabrice propriul dezinfectant. Dacă este produs incorect, dezinfectantul de mână poate fi ineficient – sau mai rău. De exemplu, au existat rapoarte despre arsuri ale pielii de la dezinfectantul făcut acasă. Acum există o soluție la îndemână. Comandați online dezinfectant maini pe baza de alcool și aveți o cantitate confortabilă de igienizant pentru mâini, fabricat din cele mai bune ingrediente, testat clinic și avizat de Ministerul Sănătății.

Dacă folosiți dezinfectant de maini avizat, va asigurați că aveți mâinile igienizate, curate și dezinfectate printr-un procedeu de aplicare simplă, fără apă și săpun și fără clătire. Câteva picături de gel sunt suficiente pentru frecarea eficace a mâinilor și dezinfectarea lor în siguranță fără să riscați să vă deteriorați pielea mâinilor. Nu folosiți geluri artizanale de proveniență necunoscută pentru dezinfectare, căci aveți la dispoziție un gel excelent calitativ, probat și verificat pentru eficiență clinică, de către medici și specialiști.