25 iunie 2024

Cum am ajuns să știu totul despre procedura de implant de păr

Până de curând, tehnica de implant de păr era pentru mine o mare necunoscută. Habar nu aveam ce se întâmplă, cum se realizează implantarea și cu atât mai puțin de unde se recoltează firele de păr.

 

Vedeam cum alți bărbați își rezolvă problemele de alopecie, însă, pentru că am un păr sănătos, Slavă Domnului!, nu am cerut niciodată detalii despre intervenția propriu zisă.

Avem să aflu totul despre tehnica de reconstrucție prin implant de păr odată cu prietenul meu, Mircea, căutând remedii pentru alopecia de care suferea el.

Mircea are 33 de ani și a moștenit problemele de căderea a părului pe linie paternă. Practic, bunicul, unchiul și tatăl său prezintă chelie din tinerețe. Cu un astfel de viitor creionat în față, este de înțeles de ce Mircea a dorit să rupă lanțul și să nu calce, estetic vorbind, pe urmele bărbaților din neamul său.

Cum să-ți alegi clinica și medicul pentru implant de păr

Așa că, într-o zi, am început să căutăm împreună oferte pentru implant de păr și să citim despre tehnica de reconstrucție capilară. Bineînțeles, ne-a ajutat internetul. Am dat căutare după cuvintele cheie – implant de păr, implant de păr 100% garantat și totul a fost simplu.

Trei trimiteri ne-au sărit în ochi de prima dată: “implant de păr Ensar Duman”, “implant de păr Turcia”, “implant de păr Clinica Ensar Duman”.

Mergând pe această pistă, am căutat mai multe detalii și am aflat că Ensar Duman este consilier medical și deține o clinică în București. Evident, am citit recenziile de pe paginile sa de Facebook, dar și a clinicii și am accesat site-ul www.ensarduman.ro.

Aici am descoperit că prin intermediul lui Ensar Duman au realizat implant de păr, în Turcia, mai multe persoane publice din România, printre care: Mihai Morar, Mihai Trăistariu, Raoul și Bogdan Vlădău. Dar ceea ce ne-a convins cu adevărat au fost fotografiile înainte-după implant. Transformările celor care apelaseră deja la implant erau extraordinare!

În seara respectivă, Mircea s-a programat online la o consiliere de specialitate, la Ensar Duman, în vederea realizării implantului de păr. A mers singur, două zile mai târziu, iar peste două săptămâni a plecat la spital, în Istanbul, unde a realizat un implant de păr FUE în Turcia. De ce FUE? Simplu! Această tehnică i-a fost recomandată de consilierul medical și garantată ca rezultat de medicul său.

Câte tipuri de proceduri de implant de păr se realizează în Turcia

Există 5 tehnici diferite de implant de păr.

Implant de păr FUE

Tehnica presupune extragerea unităților foliculare individuale din zona cefei, prin incizii de 1 mm și implantarea lor în porțiunea dorită.

Implant de păr FUE Sapphire

Procedura este relativ nouă și este aleasă de majoritatea celor care realizează un implant. Micro-canalele de implantare se deschid în formă literei V și astfel distanța dintre ele este mai mică și părul crește fir lângă fir.

Implantul de păr DHI

Metoda presupune extracția și implantarea directă a foliculilor și nu necesită tunderea părului. Mai exact, tipul acesta de implant este recomandat persoanelor care prezintă porțiuni mici lipsite de păr.

 

Implant de păr TDF (Two Days Fue)

În acest caz, extragerea și implantarea foliculilor de păr are loc pe parcursul a două zile consecutive, în două sesiuni. Înțeleg că metoda este recomandată celor cu alopecie extinsă sau celor care lucrează și nu doresc internarea în spital.

Implant de păr asistat robotic (Robotic Hair Surgery)

Procedura este considerate de top, ca precizie, performanță, rezultate și…preț. În timpul implantului de păr, medicul este asistat de un sistemul robotic, care calculează cu o precizie exactă ce grefe de păr sunt extrase și unde vor fi ele implantate.

 

În urma procedurii de implant de păr FUE, în Turcia, Mircea a suferit o transformare radicală și a scăpat definitiv de urmele începutului său de chelie.