18 iulie 2024

Cum se procedează cu persoanele decedate în accidente

Dacă în cazul persoanelor mai în vârstă din familie, suntem oarecum pregătiți că urmează și un astfel de moment, încetarea din viață a celor dragi nouă în urma unui accident, de exemplu, ne ia prin surprindere. Există și de această dată anumite proceduri care trebuie respectate, și de aceea de mare ajutor îți poate fi o firmă care se ocupă de acordarea de servicii funerare, pentru că se poate ocupa de toate aspectele legale și numai în acest caz, pentru că familia este prea îndurerată pentru a reuși să respecte tot ce trebuie.

Documentele legale

Și în cazul în care decesul s-a produs în urma unui accident trebuie respectate anumite procedure legale, în urma cărora vor fi obținute documentele de care este nevoie pentru înmormântare. Cu siguranță va fi nevoie de o autopsie în urma căreia să se stabilească exact cauza morții. În urma acesteia va fi eliberat un Certificat Medical Constatator al Decesului, urmat de Adeverința de Înhumare și Certificatul de Deces. Nu există aceste documente? Atunci nici înmormântarea nu poate avea loc.

De unde se obțin actele

Autopsia persoanei decedate trebuie efectuată la minim o zi de la deces, iar medicul legist este cel care eliberează Certificatul Medical Constatator al Decesului. Adeverința de Înhumare, precum și Certificatul de Deces sunt obținute de la Primărie sau Serviciul de Evidență a Populației. De acestea se pot ocupa cei de la firma de servicii funerare Bucuresti cu care ai discutat pentru înmormântarea persoanei decedate. Pentru a fi eliberate este nevoie să se depună mai multe acte, respectiv: Certificatul Medical Constatator al Decesului, cartea de identitate a persoanei care a încetat din viață, certificatul de naștere al acesteia, livret militar sau declarație că nu există, dovada eliberată de Parchet.

Se oferă ajutor de deces?

Răspunsul este afirmativ, cu condiția ca persoana care a decedat în respectivul accident să fi fost asigurată în sistemul de stat.

Despăgubiri pentru deces

Există, de asemenea, posibilitatea ca familia să primească și unele despăgubiri financiare. Evident, este important ca persoana care a încetat din viață să fi fost victima, și nu cel care a produs accidentul respectiv. Trebuie luat legătura cu un avocat care este specializat în daune accidente, care va oferi informațiile necesare în acest caz.