23 martie 2023

Alege sa porti un ceas care sa te reprezinte!

Oamenii adora sa poarte ceasuri, iar producatorii ofera sute de modele de ceasuri barbatesti si ceasuri dama, la preturi avantajoase, disponibile in diferite culori si dimensiuni.

Cand vine vorba de ceasuri, dimensiunea conteaza si doriti sa va asigurati ca ceasul este potrivit. Aceasta include nu numai carcasa ceasului, ci si bratara sau cureaua. Ceasul este prea strans daca va lasa amprente pe piele si este prea slab daca puteti introduce mai multe degete sub curea si va aluneca pe incheietura mainii. In schimb, ceasul ar trebui sa fie suficient de strans incat sa ramana pe loc, cu doar putin spatiu de miscare, astfel incat incheietura sa poata respira.

In ceea ce priveste plasarea pe incheietura mainii, nu doriti sa purtati ceasul prea jos. De obicei, ar trebui sa-l purtati la varful ulnei (osul de la incheietura mainii care iese). Daca incercati sa pastrati ceasul deasupra osului respectiv, probabil veti experimenta un pic de disconfort.

Majoritatea oamenilor poarta de obicei ceasul pe mana opusa mainii lor dominante. Asta inseamna ca, daca sunteti dreptaci, purtati ceasul la incheietura mainii stangi. Majoritatea ceasornicarilor proiecteaza ceasuri pentru incheietura mainii stangi, deoarece majoritatea oamenilor sunt dreptaci. Observati ca coroanele ceasurilor sunt in general pe partea dreapta a carcasei. Pentru cei dreptaci, acest lucru va ajuta sa folositi butoanele cronografului in miscare intr-un mod mult mai simplu. Cu toate acestea, daca sunteti stangaci, nu veti fi dezavantajat. Exista ceasuri speciale pentru cei care sunt diferiti.

Cand stati cu bratele in jos, maneca sau manseta ar trebui sa va acopere mai ales ceasul. Cu toate acestea, cand bratul este indoit, ceasul ar trebui sa nu fie acoperit de manseta camasii. Cel mai important, nu trebuie sa purtati ceasul deasupra mansetei.

O buna estimare a timpului este esentiala pentru majoritatea celor care lucreaza si, de multe ori, telefonul mobil cu ceas nu va poate ajuta, mai ales daca va aflati intr-un loc unde folosirea telefoanelor este interzisa. Majoritatea dintre noi avem un telefon mobil pe care il putem folosi, desigur, dar asta inseamna si a cauata obsesiv prin geanta sau buzunar dupa el. Cu ceasul este mai simplu.

Odata cu progresul tehnologic, importanta ceasului de mana creste pe zi ce trece. Unele ceasuri au unele caracteristici speciale pentru a monitoriza ritmul cardiac, in timp ce altele, utilizate special de barbatii si femeile ce practica sport, au incorporat o notificare de fitness tracker.

De fapt, unele dintre aceste ceasuri sport de monitorizare sunt bine echipate pentru a prelua ritmul cardiac de odihna fiabil prin citiri pe tot parcursul zilei. Si odata cu adaugarea unei electrocardiograme (ECG), unii dintre acestia acceseaza citirile ritmului cardiac pentru a detecta orice probleme cardiace grave.

Cand trebuie sa urmariti ceva la fel de important ca timpul, un dispozitiv unic pentru masurarea si gestionarea acestuia este justificat. Din acest motiv, sa ne uitam la un ceas este un gest ce nu trebuie subestimat. Alegeti ce model vi se potriveste din vasta gama de ceasuri barbatesti de la site-ul cautceasuri.ro!