Boala parodontala este pe cat de raspandita, pe atat de neplacuta. Aceasta afectiune inflamatorie care afecteaza gingia si tesuturile de sustinere ale dintelui are o evolutie progresiva, de lunga durata. Faptul ca simptomele sunt discrete, uneori chiar absente, ingreuneaza depistarea ei din timp.
Atunci cand se alege un anumit tip de tratament parodontoza, conteaza in ce stadiu a ajuns boala, potrivit specialistilor de la dentalpremier.ro. Gingivita, de exemplu, se manifesta prin sangerare la periaj, culoare modificata, spre rosu-violaceu, a gingiilor inflamate, prin mancarime gingivala si respiratie neplacuta. Ea se poate trata si vindeca prin tratament stomatologic, insotit de o igiena corecta a pacientului.
In schimb, parodontita reprezinta deja o forma severa si greu de tratat, deoarece afecteaza tesuturile mai profunde. Gingiile se retrag de pe dinti, care devin mobili. Radacinile devin vizibile si apar pungile parondotale, spatii pline de bacterii, situate intre os si dinte. Frecvent, se ajunge chiar la pierderea dintilor.
Parondontita severa nu se vindeca in totalitate, ci doar i se opreste evolutia. Acest lucru poate fi realizat prin diagnosticare cat mai precoce, prin controale frecvente si tratament corespunzator.
Avantajele unui tratament pentru parodontoza cu laser
Printre diferitele metode de tratare a acestei boli, utilizarea laserului prezinta mai multe beneficii, care explica faptul ca este ales de un numar tot mai mare de pacienti.
Laserul dentar are o precizie foarte mare, comparativ cu alte forme de tratament parodontoza. Alte avantaje sunt reprezentate de faptul ca necesita o cantitate mult mai mica de anestezie, nu mai este nevoie de suturi, iar vindecarea ranilor se produce mai rapid.
In acelasi timp, laserul ajuta la coagularea vaselor de sange, astfel incat sangerarea este mult diminuata.
La randul sau, riscul de infectie este mult diminuat, deoarece procedura ce implica utilizarea laserului are si proprietatea de a steriliza locul in care acesta actioneaza.
Un alt argument care convinge numerosi pacienti sa aleaga acest tip de tratament parodontoza este reprezentat de faptul ca durerile postoperatorii lipsesc cu desavarsire. Tesuturile dentare se regenereaza cu rapiditate, in conditii de maxim confort si siguranta.
Ce proceduri se pot efectua cu ajutorul laserului?
Datorita tuturor acestor beneficii, laserul este recomandat si utilizat in numeroase proceduri efectuate in cele mai performante cabinete stomatologice din tara si din strainatate. Experienta celor mai buni specialisti i-a probat eficienta in fiecare din cazurile urmatoare:
• albire dentara;
• terapia durerii;
• tratamentul aftelor, caz in care scade timpul de vindecare si este redusa intensitatea durerii resimtite de pacient;
• tratamentul asa-numitului „suras gingival“, termen care se refera la remodelarea gingiei in exces;
• indepartarea a diferite tipuri de tumori benigne de pe gingie, obraji, buze sau bolta palatina;
• indepartarea frenului lingual pentru a permite o miscare cat mai libera si nestingherita a bazei limbii;
• indepartarea inflamatiilor si stimularea regenerarii;
• tratamentul articulatiei temporo-mandibulare, avand meritul de a diminua inflamatia si durerea;
• oprirea sangerarii;
• dezinfectarea canalelor;
• ofera sprijin la vindecarea gingiei inflamate din jurul implanturilor dentare.
In ceea ce priveste folosirea sa in tratament pentru parodontoza, laserul reuseste sa ucida bacteriile si, in acelasi timp, sa stimuleze regenerarea tesuturilor afectate de boala.
In toate aceste cazuri, un medic specialist va va recomanda folosirea laserului si, cu ajutorul uneia dintre cele mai avansate forme de tratament, veti reusi sa aveti din nou o dantura si o cavitate bucala sanatoase!
Vezi si alte destinatii
Îmbunătățește-ți sănătatea la Sala Aerobic Drumul Taberei
Cum te ajuta un avocat de drept penal
Cum să gestionezi eficient o fosă septică