23 martie 2023

Ce tip de ulei de motor sa folosesti pentru masina ta?

Uleiul este o parte esentiala a masinii pentru a mentine motorul in stare optima, deci este o decizie pe care nu ar trebui sa o iei usor

Pentru ce este uleiul de masina?

Uleiul joaca un rol vital in motorul unei masini. Pe scurt, este responsabil pentru lubrifierea tuturor pieselor si racirea si curatarea motorului.

Este posibil sa nu avem probleme in primii 3 ani, deoarece trebuie sa respectam serviciile pe care ni le ofera agentia si pentru multi nu este atat de importanta nici marca, nici vascozitatea pe care vehiculul o necesita. Dar dupa acel moment, responsabilitatea este pe noi, stiind ce ulei pune mecanicul in motor, pentru a face sa functioneze totul perfect.

Un tip de ulei este uleiul cu amprenta neutra de carbon, care nu doar functioneaza de minune si protejeaza motorul masinii tale ci de asemenea ajuta la diminuarea poluarii, prin emisii mici de co2. Joaca un rol extrem de important in buna functionare a motorului masinii si prelungeste durata de viata a autoturismului.

Tipuri de ulei de masina:

  • Ulei semi-sintetic
  • Ulei mineral
  • Ulei sintetic

Daca de exemplu, ai o masina veche (1960 sa spunem) atunci va trebui sa folosesti doar ulei mineral, pentru ca motorizarea acestui tip de masina nu suporta un ulei sintetic.

Niciodata nu se amesteca tipurile de ulei intre ele si intotdeauna este bine sa se apeleze la un mecanic specializat atunci cand se face schimbul de ulei.

Indiferent de tipul masinii pe care o conduci, este bine sa ai grija ca inspectiile sa i se faca la timp, sa folosesti un ulei care sa protejeze motorul in cel mai eficient mod, sa folosesti un carburant bun si sa ii schimbi la timp, toate filtrele ce necesita o inlocuire.

Ce avantaje ofera uleiuri cu amprenta redusa de carbon?

Atunci cand cumperi ulei de motor cu amprenta neutra de carbon te bucuri de mai multe avantaje considerabile, cel mai important dintre ele fiind faptul ca masina ta este mai bine intretinuta. Toate uleiurile de la Shell sunt recomandate inclusiv de producatorii de piese originale, datorita calitatilor pe care le au. De asemenea, aceste uleiuri sunt recomandate si de producatorii de vehicule, tot datorita modului in care conserva durata de viata a motorului. Cu ajutorul acestor uleiuri nu trebuie sa iti mai faci griji cu privire la impactul pe care masina ta il va avea asupra mediului inconjurator, deoarece vei reusi sa il reduci pe cat de mult posibil.

Faptul ca uleiul de motor folosit are amprenta neutra de carbon, ajuta la conservarea ecosistemelor si a mediului in general, fiind astfel cea mai buna solutie care combina responsabilitatea fata de mediu cu actiunea blanda asupra motorului tau.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.