21 octombrie 2021

Alergiile si astmul: curatenia face diferenta

Cand o persoana sufera de astm sau alergii, curatenia face diferenta.  Daca doriti sa evitati aceste probleme de sanatate, este necesar sa puneti in practica anumite tehnici, astfel incat curatenia sa fie sigura si sa nu reprezinte un risc pentru sanatate.

Controlarea alergiei si astmului prin intermediul curateniei

Daca cineva sufera de oricare dintre aceste probleme de sanatate, exista multi factori care le pot provoca. Fiecare persoana poate fi vulnerabila la unul sau mai multi alergeni, factori care declanseaza o alergie sau o criza de astm. Cei mai frecventi si care, fara indoiala, pot exista in casa fiecarei persoane sunt: ​​pasari de companie, gandaci, acarieni de praf, mucegai si polen.

Curatenia face, fara indoiala, diferenta. Aceasta reprezinta cel mai important pas pentru reducerea alergiilor si crizelor astmatice. Din acest motiv, modul in care este realizata curatenia este crucial.

Daca curatenia este facuta in mod corespunzator, simptomele astmului si alergiilor se agraveaza. Prin urmare, este esential sa  tineti cont de sfaturile pe care vi le vom da in cele ce urmeaza.

Sfaturi privind curatenia pentru a evita episoadele astmatice sau alergice

Participarea si sprijinul intregii familii pot face diferenta. Lucrul in echipa pentru urmarirea unui obiectiv comun (evitarea episoadelor) este cel mai bun pentru o persoana vulnerabila. Toata lumea ar trebui sa stie ce ar trebui facut si ce nu ar trebui facut.

Persoana astmatica sau alergica trebuie sa-si aleaga sarcinile care nu pot provoca eventuale alergii sau crize astmatice.

Cand vine vorba de curatenie, persoana astmatica sau alergica ar trebui sa iasa din camera, pentru ca, chiar daca nu se vad, in timpul curatenie alergenii sunt imprastiati prin tot spatiul.

Cand utilizati produse de curatat, cititi mai intai instructiunile privind cantitatea corecta si modul de utilizare a acestora, astfel incat sa nu fie vreun risc.

Daca veti utiliza un spray este indicat ca mai intai sa-l pulverizati pe o carpa decat pe o anumita suprafata.

Mai bine folositi produse neparfumate. Incercati diferite produse pana gasiti produsul care se adapteaza cel mai mult la persoanele astmatice sau alergice.

De fiecare data cand faceti curatenie este bine sa deschideti usile si ferestrele camerei. Dupa ce ati terminat curatenia, lasati-le deschise mai mult timp. Aflati aici si cum sa eliminati mirosul de tigara.

Mai bine, in loc sa maturati, folositi aspiratorul si, in loc sa stergeti praful cu un pamatuf pentru praf, sterge mobila cu carpa umeda. Scopul este evitarea raspandirii alergenilor prin aer.

Alte sfaturi privind evitarea alergiilor si astmului prin intermediul curateniei

Bucatarie

Utilizati un ventilator pentru a elimina fumul care se poate acumula in timp ce gatiti si pentru a reduce umiditatea. Depozitati alimentele – inclusiv alimentele pentru animalele de companie – in recipiente inchise etans si aruncati lucrurile mucegaite sau invechite.

In fiecare saptamana, stergeti podeaua cu mopul, dulapurile, scaunele si electrocasnicele. Curatati blaturile cu detergent si apa si verificati eventuale scurgeri. stergeti frigiderul pentru a evita dezvoltarea mucegaiului.

Goliti si curatati recipientele din frigider. Spalati suportul pentru pus vase si stergeti intrerupatoarele, telefonul si cosul de gunoi.

Periodic, goliti si curatati interiorul frigiderului si sertarele pentru ustensile. Curatati filtrul de la hota.

 

Dormitorul

Folositi fete de perna si huse pentru saltele pentru a le proteja de praf. Spalati cearceafurile, pernele si paturile saptamana. Schimbati si spalati cuvertura de pat.

Curatati saptamanal covoarele si mochetele cu un aspirator cu filtru cu particule mici sau HEPA. Saptamanal, curatati parchetul. Utilizati perdele din bumbac sau tesatura sintetica si spalati-le in fiecare anotimp.

Baie

Amplasarea unui ventilator in baie poate reduce umiditatea ce se acumuleaza in timp ce faceti dus. Folositi covorase speciale pentru baie. Puneti in baie faianta sau dati peretii cu var lavabil, rezistent la mucegai.

Uscati prosoapele si cada dupa utilizare. Curatati mucegaiul de pe robineti. Curatati sau inlocuiti perdelele pentru dus. Reparati imediat orice scurgere. Cititi si care sunt cele mai bune modalitati de prevenire a mizeriei din baie.

Pentru a nu va chinui cu curatenia si pentru a va bucura de o curatenie care face diferenta, apelati la Conex Clean, o firma cu vasta experienta in acest domeniu.

Specialistii sai sunt pregatiti sa intervina oricand este nevoie pentru a va oferi cele mai bune servicii de curatenie dupa constructor, servicii DDD, curatenie la domiciliu etc.

Asadar, apelati la Conex Clean pentru a evita episoadele alergice si astmatice cu ajutorul unei curatenii de cea mai buna calitate.