18 iulie 2024

3 aspecte importante pentru a alege o oglinda baie perfecta

Adeseori, atunci cand alegi o oglinda baie nu tii cont de foarte multe lucruri. O cumperi si o instalezi deasupra lavoarului. Insa, tipul de oglinda baie pe care il alegi poate avea un impact semnificativ asupra intregului design al baii tale.

Indiferent de modelul ales, cel mai important lucru este sa te serveasca cat mai eficient si design-ul sa fie unul creativ care sa reflecte o parte din personalitatea ta. O oglinda baie este primul element cu care intri in contact atunci cand utilizezi baia. Indiferent daca doresti sa iti retusezi machiajul, sa iti aranjezi camasa sau sa iti urmezi rutina de ingrijire zilnica, aceasta trebuie sa fie perfecta atat pentru design-ul interior cat si pentru tine, astfel incat sa o folosesti eficient.

Alegerea unei oglinzi baie trebuie sa se realizeze tinand cont de trei elemente esentiale:

Modul in care este amenajata baia

O baie poate sa imbrace numeroase stiluri de design interior, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca modelul de oglinda baie se potriveste. In caz contrar, va parea ca si cand ar face parte din alt peisaj. Daca esti adepta unui design minimalist in care totul este ordonat si are propriul loc de depozitare, atunci si modelul de oglinda baie trebuie sa respecte aceleasi caracteristici. Daca vrei ca baia ta sa iasa in evidenta prin aspectul deosebit al oglinzii atunci poti opta pentru un model cu rama colorata.

O rama colorata va crea un impact vizual surprinzator, dar intr-un sens bun. De asemenea, va distrage atentia de la alte elemente care s-ar putea sa nu se prezinte intr-o conditie foarte buna.

Dimensiunea spatiului pentru care se adreseaza

Desigur, sa amplasezi o oglinda de dimensiuni generoase intr-o baie de dimensiuni mici ar fi o greseala foarte mare. Marimea modelului de oglinda baie pe care il alegi trebuie sa tina cont de marimea spatiului in care va fi amplasat. Daca spatiul este unul de dimensiuni generoase atunci poti alege un model care sa fie pe masura. In caz contrar, va incarca si mai mult spatiul in loc sa il valorifice.

In cazul in care spatiul nu iti permite sa amplasezi prea multe lucruri in baie, atunci iti recomandam sa optezi pentru un model cu dulapior incorporat laguna. Astfel, vei avea la dispozitie spatiu de depozitare suficient pentru a ascunde vederii toate obiectele de uz personal.

Bugetul alocat pentru achizitie

Stii foarte bine, oricat de frumoase ar fi modelele de oglinda baie nu iti vei putea permite sa cumperi chiar orice. Asadar, trebuie sa te gandesti de la bun inceput cat de multi bani vei aloca pentru a face aceasta achizitie. Impreuna cu cele doua aspecte amintite mai sus, stilul de amenajari existent si dimensiunea spatiului, vei putea sa alegi un model potrivit.

Vei putea gasi numeroase modele de oglinzi cu rame in zeci de culori frumoase cu design atractiv in magazinele online. Vei putea sa compari modelele si sa alegi in functie de preferintele si bugetul alocat. Un model de oglinda baie potrivita poate sa mareasca spatiul vizual si, mai ales sa iti ofere avantajul de a te putea aranja fara efort sau sa iti indeplinesti rutina de ingrijire zilnica.