18 iulie 2024

Transforma-ti casa intr-o fortareata

Cum sa iti protejezi familia si bunurile de spargerile de locuinte

Ai stiut ca la nivel mondial, peste 70% dintre hoti patrund in casa ori apartamente prin usa de intrare? Daca nu ai nicio masura de securitate implementata, esti o prada usoara! Ce poti sa faci pentru a ramane in siguranta in fata infractorilor? Afla in articolul de azi:

In intreaga lume, numarul anual al spargerilor de locuinte se mentine la acelasi praguri sau chiar creste in anumite regiuni. Asadar, este normal sa fii ingrijorat de bunastarea familiei tale si de protejarea bunuirlor tale de pret. Ce poti sa faci?

 

  • Schimba sau securizeaza usa exterioara

Verificați cat mai repede daca usa de intrare este suficient de solidă pentru a fi un obstacol veridic  în calea spărgătorilor. Ia in considerare contactarea unui profesionist de la Helios pentru a afla daca usa actuala îndeplineste standardele europene de securitate sau a te consilia in alegerea unei noi usi de intrare, din PVC sau aluminiu.

 

  • Blochează totul

Acest lucru poate părea evident, dar incuierea tuturor punctelor de intrare trebuie să fie unul dintre primii pasi de pe lista. Asigura-te că ușa din față, poarta laterală și ușa de garaj sunt blocate și sunt capabile să reziste la anumite socuri sau lovituri.

 

  • Protejeaza-ti ferestrele

Cum sunt geamurile, balamalele sau feroneria? Dar sistemul de inchidere? Daca toate acestea sunt depasite, inseamna ca este momentul sa alegi ferestre noi, cu geamuri de sticlă securizată, care este de pana la patru ori mai puternică decât sticla obișnuită. De asemenea, se sfărâmă în loc să se spargă, ceea ce o face, în general, sa fie mai greu de strapuns.  Sticla antiefractie este o optiune buna, in egala masura. Fa aceleasi verificari si pentru usile culisante.

 

  • Usa de la garaj merita toata atentia

Ușa principală a garajului și orice ușă laterală trebuie sa fie realizate dintr-un material solid, cum ar fi metalul. Ia în considerare instalarea unei alarme specifice pentru garaj. La urma urmei, furturile legate de vehicule sunt mai frecvente decât orice alt tip de furt de gospodărie.

 

  • Păstreaza-ti cele mai neprețuite obiecte de valoare într-un seif

Ce faci daca totusi un hot va intra in casa? Iti veți dori ca cele mai prețioase obiecte să nu ii fie la îndemână, nu-i asa? Un seif este soluția simplă – iti ofera liniștea sufletească că orice lucru pe care îl consideri neprețuit va rămâne neatins. Seifurile pot varia de cateva sute de lei la mii de  lei  –  deci asigura-te că faci o cercetare temeinica înainte de a lua o decizie.

Ce poti sa mai faci? Adauga un sistem de alarma, nu pastra obiecte ce pot facilita spargerile in jurul locuintei (precum scarile, uneltele etc.), nu face mare tam-tam cand pleci de acasa (de exemplu in concediu) ci pastreaza luminile interioare aprinse ori foloseste un temporizator.