25 iunie 2024

Evaluarea riscurilor de amenințare a securității fizice

analiza de risc la securitate fizica

Evaluarea riscurilor de amenințare a securității fizice

O evaluare de risc la securitate fizică este o componentă fundamentală a oricărui program de securitate corporativă. Este punctul de plecare critic pentru a evalua amenințările și riscurile pentru oameni, active și informații. Din evaluare, o companie poate stratifica politicile de securitate, procesele și infrastructura de securitate fizică pentru a aborda riscurile identificate cu soluții de securitate eficiente într-un mod sistematic și rentabil.

Prioritizați activele

Evaluarea riscului de amenințare a securității fizice implică o evaluare a activelor corporative dincolo de spațiul fizic. De fapt, informațiile au intrat din ce în ce mai mult în centrul evaluării riscului, pe măsură ce companiile urmăresc să se asigure că vânzătorii, partenerii și lanțurile de aprovizionare au controale adecvate în jurul datelor partajate sensibile. Evaluarea include o revizuire a amenințărilor, vulnerabilităților și măsurilor de protecție în jurul informațiilor corporative, deoarece acestea se referă la menținerea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor părții solicitante.

Evaluează riscurile și amenințările

Considerațiile privind amenințările din evaluările riscurilor de amenințare vor include, dar nu se limitează la furt, explozivi, incendiu, intrare neautorizată, atacuri externe, sabotaj din interior și terorism. Evaluatorii vor utiliza metodologii stabilite din industria de securitate, inclusiv internationala, pentru a evalua vulnerabilitatea activelor de bază ale organizației la fiecare activitate de amenințare și impactul potențial al acesteia.

Recomandări pentru atenuare

Trăim într-o lume cu un peisaj de amenințări dinamic și în evoluție. Este important să înțelegeți aceste riscuri și amenințări înainte de a putea face un plan eficient pentru a le aborda. Evaluarea de risc vă va ajuta să aplicați următoarele recomandări:

  • Gestionare mai bună a riscurilor: înțelegeți vulnerabilitățile dvs. pe baza expertizei unui evaluator terț de încredere;
  • Luați decizii de investiții în cunoștință de cauză: utilizați recomandările pentru a acorda prioritate oricăror potențiale actualizări și investiții de securitate;
  • Satisfaceti cerintele clientului, furnizorului si / sau terte parti.

Ce înseamnă evaluarea riscului de amenințare a securității fizice

Evaluarea riscului de amenințare a securității fizice este piatra de temelie a oricărui program de securitate. Practic, evaluatorul de risc autorizat trebuie să colaboreze cu dvs. pentru a vă înțelege operațiunile de zi cu zi ale companiei dvs și unde accesul, activele, activitățile și expunerile creează riscuri și vulnerabilități care pot fi exploatate de către actorii de amenințare.

Este important să aveți o înțelegere cuprinzătoare a profilului dvs. de risc pentru a proiecta o soluție de securitate eficientă. Un evaluator autorizat vă va asigura că aveți la dispoziție garanții de securitate adecvate pentru a aborda riscurile identificate și pentru a atenua amenințările relevante în modul cel mai sistematic, eficient și rentabil.

Evaluatorul este, de asemenea, disponibil pentru a efectua evaluări ale riscurilor de securitate fizică pentru birouri corporative, instituții, case, cabane, infrastructură critică și alte locații fizice.