25 iunie 2024

Cuptoare incorporabile – functii suplimentare utile

Nu mai este un subiect tabu faptul ca oricine isi doreste o bucatarie ultra-performanta si echipata cu electrocasnice care folosesc tehnologie avansata. Acest lucru iti permite sa gatesti mult mai usor si rapid de fiecare data fara sa iti faci probleme ca poate cuptorul nu e incalzit cat trebuie sau ca nu se va distribui uniform caldura in jurul preparatului.

Pentru toate problemele pe care bucatarii le aveau inainte, s-au gasit solutii optime si de mare ajutor. Aceste solutii sunt integrate in majoritatea cuptoarelor incoporabile pe care le poti achizitiona le cele mai bune preturi de pe site-ul Techstore.ro Electrocasnice Excelente. Iata cateva modele de functii suplimentare care iti pot fi de ajutor la un cuptor incorporabil:

Incalzire superioara si inferioara

Este o functie utila pentru coacerea preparatelor. Din pacate pe modelele cu alimentare pe gaz nu este disponibila, dar este o alta solutie asemanatoare in care caldura se degaja prin flacara de jos. Cuptoarele electrice sunt dotate cu aceasta functie avand sigurante speciale atat in partea de jos cat si sus astfel ca poti gati uniform preparatul pe care vrei sa il faci mai crocant deasupra si suculent in partea de jos.

Preincalzire rapida

Este o functie foarte utila pentru cei care se grabesc sa ajunga la munca sau vor doar sa reincalzeasca simplu si rapid mancarea. Acest program se seteaza rapid si permite atingerea temperaturii dorite in cateva secunde. In acest fel, timpul de asteptare scade si in 2-3 minute preparatul dorit este incalzit.

Decongelare

Daca ai achizitionat niste carne sau legume congelate, atunci aceasta functie iti va fi de mare ajutor. Este intalnita mai ales la cuptoarele pe ventilatie care permit dezghetarea rapida a ingredientelor. Cuptorul se incalzeste la o temperatura potrivita pentru dezghetare si aerul din interior este recirculat pentru decongelarea rapida a produselor.

Conventie cu aer cald

Aceasta functie este intalnita la cele mai multe cuptoare incorporabile si are un mare avantaj prin care poti gati simultan mai multe tipuri de preparate. Programul permite prin elementul de incalzire din peretele posterior al cuptorului distribuirea uniforma a aerului incalzit. Astfel preparatele beneficiaza de caldura ideala pentru pregatire.

Grill

Functia grill se foloseste de regula pentru prepararea carnii ca pe gratar. Sunt mai multe tipuri de programe de tip Grill care pot ajuta la prepararea carnii suculente intr-un interval de timp foarte scurt.

Acestea sunt doar cateva din numeroasele functii suplimentare cu care cuptoarele incorporabile sunt echipate. Pe siteul Techstore.ro ai la dispozitie mai multe informatii despre fiecare tip de cuptor si functiile cu care vine la pachet.