20 octombrie 2021

De ce sa folosesti o bicicleta fitness acasa? Iata 3 beneficii decisive!

bicicleta fitness

Majoritatea persoanelor au deschis, intr-un moment sau altul, un abonament in cadrul unei sali de fitness din apropierea locuintei sau biroului. Din pacate, determinarea nu vine de la sine, asadar multe abonamente acopera doar cateva vizite la sala in primele zile.

Nu este de vina numai puterea de motivatie, astfel ca aceasta situatie este des intalnita fiindca oricand incerci sa iti modelezi corpul sau sa dai jos cateva kilograme, neprevazutul sau disconfortul drumurilor dus-intors te determina sa iei o pauza de la antrenamente. In plus, restrictiile care sunt in vigoare in aceasta perioada nu permit drumuri la sala la ore tarzii sau desfasurarea antrenamentelor fara a purta masca, ceea ce poate fi incomod.

Daca vrei intr-adevar sa “dai jos” cateva kilograme si sa iti sculptezi corpul, atunci poti alege sa exersezi in confortul casei tale folosind o bicicleta fitness. Modelele concepute pentru uz casnic au dimensiuni reduse, sunt pliabile si pot fi mutate cu usurinta.

Astfel, atunci cand nu exersezi, vei putea depozita bicicleta fitness sub pat, pe balcon sau intr-o debara. Pe langa beneficiile deosebite pe care le ofera antrenamentele pe acest aparat, specialistii de la Sport-Mag ti-au pregatit, in randurile de mai jos, 3 aspecte de care te vei bucura atunci cand te antrenezi acasa. Iata care sunt acestea!

Confort

Nicaieri nu este mai confortabil decat in propria locuinta. Poti folosi bicicleta fitness atunci cand urmaresti serialul favorit si poti alege muzica pe care vrei sa o asculti in timpul antrenamentelor. In plus, nu trebuie sa pedalezi cu masca, astfel incat vei putea mentine un ritm foarte bun al respiratiei. Un alt aspect important care tine de confort este vestimentatia.

Daca la sala sunt zeci de perechi de ochi care se pot opri asupra ta, acasa poti purta orice tricou atunci cand exersezi. Igiena aparatului este, de asemenea, sub controlul tau. Nu va fi necesar sa stergi de transpiratie scaunul sau spatarul aparatului atunci cand vrei sa incepi un antrenament, iar riscul de contaminare prin atingerea suprafetelor comune va disparea.

Economie de timp

Timpul este una dintre cele mai importante resurse de care dispunem, asadar suntem permanent in cautarea celei mai eficiente solutii. Din acest punct de vedere, exercitiile pe bicicleta fitness in propria locuinta sunt alegerea ideala. Daca ai numai 30 de minute libere pe zi, poti pedala timp de 25 de minute si vei avea timp si de un dus rapid. Nu este necesar sa pierzi timp valoros cu drumurile dus-intors si asteptarea la receptie sau in vestiar.

Disponibilitate permanenta

Pe durata pandemiei, programul si modul de functionare al salilor de fitness s-a modificat drastic. Unele persoane alegeau sa se antreneze la ore tarzii, insa acest lucru nu mai este posibil. De asemenea, salile trebuie sa acomodeze un numar mult mai mic de persoane, astfel incat distantarea sociala sa fie posibila. Astfel, cu atat mai dificil va fi sa te antrenezi in ritmul tau.

Daca folosesti o bicicleta fitness in confortul propriei locuinte, insa, toate aceste neajunsuri nu vor exista. Vei putea “lucra” dimineata devreme, la ore tarzii ale noptii, in weekend si de sarbatori. Nimic nu va putea sta in calea obiectivelor tale fitness atunci cand bicicleta stationara este permanent la dispozitia ta!