2 octombrie 2023

De ce să folosești lemne și nu alte tipuri de combustibil pentru încălzire?

centrala termica pe lemne

Alegerea sistemului de încălzire a fost dintotdeauna o problemă de care foarte mulți dintre noi ne-am lovit. Există nenumărate opțiuni așa că automat apare și așa că automat apare presiunea și stresul. Situația devine și mai delicată atunci când nu poți alege varianta clasică a încălzii cu ajutorul unei centrale termice pe gaz. În acest caz trebuie să te reorientezi către metodele alternative existente care nu sunt nici ele puține.

Totuși, metoda alternativă de bază este fără dar sau poate folosirea combustibilului solid. În acest caz există de asemenea mai multe opțiuni. Printre acestea se află lemnul de foc, peleții, cărbunii, brichetele șamd. Soluția ideală este reprezentată desigur de alegerea unui model de centrala termica pe lemne care poate folosi cât mai multe tipuri de combustibil solid.

Liepsnele poate fi această soluție. Iar dacă alegi un model universal, atunci vei putea folosi o mare parte a tipurilor de combustibil solid, de la lemne de foc la cărbuni. Prețul accesibil și calitatea de rang înalt fac din centralele Liepsnele una dintre cele mai bune alegeri pe care o poți face atunci când ai nevoie de un sistem de încălzire.

Cu toate acestea… de ce se dovedește a fi lemnul o alegere optimă pentru cei care au nevoie de un sistem de încălzire cât mai practic? Există o mulțime de motive care ne fac să susținem această idee.

lemnul-combustibil-solid-pentru-incalzireÎn primul rând vorbim despre un tip de combustibil pe care îl găsim din belșug pe teritoriul țării noastre. Lemnul de foc este ușor de procurat, are un preț accesibil și totodată stabil iar acesta este un prim motiv important pentru care trebuie să folosești și tu lemnul pentru încălzirea casei tale. Recomandarea noastră este achiziția lui de pe un sezon pe altul, întocmai pentru a avea timpul necesar pentru a se usca în mod corespunzător.

De asemenea, randamentul pe care îl are lemnul de foc în timpul arderii îl clasifică printre primele poziții într-un clasament al celor mai bune tipuri de combustibil. Este foarte important însă să te asiguri că folosești doar lemn bine uscat pentru foc și totodată de esență tare, întocmai pentru a putea obține performanțe înalte pentru încălzire.

Un alt avantaj al lemnului de foc este acela că nu este prelucrat în vreun mod anume, prin urmare este un combustibil curat și nu conține substanțe nedorite care, în urma arderii, ar putea afecta mediul înconjurător.

Despre lemnul de foc se mai spune și faptul că te încălzește de mai multe ori. Va trebui să îl tai în dimensiuni corespunzătoare și totodată să îl depozitezi, activități care nu numai că te vor încălzi ci totodată te pot ajuta să te menții în formă. Sunt avantaje ce nu trebuie ignorate.

Sunt așadar avantaje foarte importante pentru care ar trebui să folosești și tu lemnul de foc pentru a-ți încălzi locuința, motive pe care trebuie să le ai numaidecât în vedere atunci când cumperi o centrală. Iar dacă te-ai decis să optezi pentru o centrală pe lemne atunci îți recomandăm să optezi pentru un model Liepsnele.