25 iunie 2024

De cand au devenit portofelele populare?

S-ar putea sa te surprinda, dar portofelele au facut parte din viata oamenilor de foarte mult timp. Am putea spune chiar, de la inceputurile omenirii. Stilul si functionalitatea portofelului s-au schimbat si s-au adaptat vremurilor, in functie de necesitatile si dorintele oamenilor. De la portofele clasice compartimentate eficient cu loc suficient pentru fiecare obiect, pana la portofele slim sau ultra subtiri care permit depozitarea cardului doar.

Portofelele in trecut

Primele portofele care au existat, au semanat foarte mult cu gentile pe care le purtam in ziua de astazi. Au fost gasite ramasite ale acestora care datau inca din Preistorie. Aceste portofele, erau utilizate pentru a tine lucruri importante precum mancarea sau cutitele. Pe masura ce banii au inceput sa faca parte din viata de zi cu zi pentru a achizitiona diverse bunuri, oamenii au inceput sa poarte pungi din piele in care tineau monedele. Acest saculet cu monede era purtat la sold pentru a avea acces mai usor dar, o data cu trecerea timpului a inceput sa se transforme si au devenit un obiect rezervat numai celor care faceau parte din inalta societate. Cu cat era mai mare portofelul cu atat reprezenta mai bine bogatia si apartenenta la un rang superior.

In momentul in care bancnotele din hartie au inceput sa fie la fel de utilizate precum monedele, portofelele au inceput sa capete o alta forma, foarte apropiata de ceea ce utilizam noi astazi. De asemenea, a ramas valabila imaginea conform careia cu cat aveai portofelul mai mare cu atat erai mai bogat.

Incepand din anii ’20, portofelele au inceput sa devina un accesoriu de moda, iar marile case de moda au inceput sa le produca iar oamenii au inceput sa le poarte din ce in ce mai mult ca parte din randul accesoriilor esentiale care nu trebuie sa iti lipseasca.

Portofelele din ziua de azi

Dupa aceea, urmatoarele decenii au vazut mai multa diversitate in ceea ce priveste modelele existente. In ziua de astazi, o data cu digitalizarea, portofelul a devenit un accesoriu modern, perfect pentru a-ti tine cardul in siguranta. Portofelele acestea minimaliste, au devenit din ce in ce mai subtiri si au cucerit rapid inimile oamenilor.

Asadar, acum exista o varietate de modele de portofele capabile sa satisfaca orice dorinte si necesitati. Astazi, nu mai este nevoie sa etalezi un portofel cat mai gros pentru a arata bogatia de care te bucuri. Este suficient sa ai un portofel realizat din materiale de calitate si care sa ii faca cinste imaginii tale. De asemenea, un portofel nu mai trebuie sa fie doar practic intrucat poti alege un model care sa iti puna in valoare personalitatea. Poti alege un model care sa fie atat practic cat si potrivit gusturilor tale.

In ziua de astazi, se pune foarte mult accent pe calitate si design, asadar, poti urmari aceste criterii, astfel incat sa gasesti un model perfect pentru tine. Acum ca stii cat de mult timp au parcurs in istorie aceste portofele vei reusi sa apreciezi mai mult acest accesoriu indispensabil pentru fiecare zi.