23 martie 2023

Cum puteti gasi mai usor angajatul potrivit pentru postul oferit?

In prezent, piata locurilor de munca se confrunta cu o mare criza de personal calificat. Tot mai multe firme din domenii importante se confrunta cu aceasta problema si nu gasesc angajatii potriviti. De aceea, recomandarea specialistilor este aceea de a face oferte de lucru bune, pentru ca, s-a constatat ca angajatii potriviti exista, daca sunt atrasi corect.

De asemenea, sunt si companii care au apelat la forta de munca din Vietnam cu ajutorul premiumhr aceasta fiind o varianta ideala pentru cei care cauta angajati in posturi in care limba romana nu este o cerinta majora.

Utilizati eficient sabloanele si textele pe care vreti sa le publicati

Un sablon de oferta poate economisi timp pretios in procesul de recrutare. Tot ce trebuie sa faceti dvs. sau membrii echipei dvs. de angajare este sa completati  cu informatii specifice fiecarei pozitii. Si, un sablon bine formulat va va ajuta sa va asigurati ca atingeti toate punctele importante ale rolului si primiti toti angajatii noi cu tonul potrivit. Oferta ar trebui sa includa si date importante cum ar fi:

 • Salariul brut
 • Bonusurile de performanta
 • Beneficii standard, inclusiv: zile de concediu anual platit, tichete de masa, vouchere de vacanta
 • Asigurare medicala si dentara
 • Program de lucru
 • Traininguri si cursuri

Accelerati procesul de aprobare a ofertei de munca

Cati oameni o oferta de lucru inainte de a o putea trimite candidatilor? Unele companii au multe niveluri de aprobari, inclusiv HR, CFO, CEO si alti directori. Timpul pe care il petreceti pentru a parcurge fiecare dintre aceste niveluri ar putea avea sens pentru pozitiile de conducere, dar ar putea fi contraproductiv pentru altii.

Urmariti sa mentineti numarul de aprobari necesare la un nivel minim. In mod ideal, recrutorii ar primi confirmarea doar de la persoana responsabila pentru bugetul postului – cel mai adesea seful de departament. Directorul sau VP-ul vor avea, de obicei, pre-aprobat bugetul de recrutare atunci cand formuleaza planurile de angajare ale companiei. Daca este posibil, aranjati o intalnire trimestriala sau semianuala cu acei lideri pentru a va mentine planurile la zi. In acest fel, veti avea o mai buna intelegere a intervalelor de salariu pentru posturile viitoare inainte ca acestea sa se deschida. Cand sunteti gata sa faceti o oferta, puteti extrage din intervalele de salarii aprobate.

Automatizati procesul de aprobare a ofertei

 • Extinderea ofertelor de locuri de munca la candidatii fara un sistem automatizat necesita timp atunci cand:
 • Exista o multime de e-mailuri dus-intors cu membrii echipei pentru a va asigura ca aproba o scrisoare de oferta.
 • Vrei sa te asiguri ca scrisoarea ta de oferta nu contine erori, este captivanta si respecta brandul.
 • Trebuie sa urmariti raspunsurile candidatilor si cererile de negociere.
 • Doriti o privire de ansamblu rapida si clara cu privire la raspunsuri, astfel incat sa puteti urmari membrii echipei sau candidatii.
 • Aveti nevoie de un sistem care sa pastreze toate informatiile intr-un singur loc pentru o referire usoara.

Simplificand procesul de angajare, este mult mai usor in prezent sa obtineti angajatii de care aveti nevoie.