2 octombrie 2023

Cum pot preveni copilul meu sa devina anemic?

Cum pot preveni copilul meu sa devina anemic?

Anemia cu deficit de fier si alte anemii nutritionale pot fi prevenite asigurandu-va ca copilul dumneavoastra mananca o dieta bine echilibrata. Discutati cu medicul dumneavoastra despre orice restrictii alimentare specifice in gospodaria dumneavoastra, deoarece copilul dumneavoastra poate avea nevoie de suplimente nutritionale pentru a preveni anemie.
Iata modalitati de a preveni anemiile nutritionale:

Nu dati bebelusului dumneavoastra lapte de vaca pana cand acesta nu implineste varsta de 12 luni . A da lapte de vaca inainte ca copilul dumneavoastra sa fie gata poate provoca pierderi de sange in scaunul sau si poate, de asemenea, sa scada cantitatea de fier absorbita in intestin.

Daca alaptati: copilul dumneavoastra va avea un aport adecvat de fier pana la varsta de cel putin 4 luni. La varsta de 4 luni, sugarii alaptati trebuie suplimentati cu fier pana cand consuma suficiente alimente complementare care contin si sunt bogate in fier (de exemplu, carne rosie sau cereale imbogatite cu fier). Discutati cu medicul pediatru despre alimentele cele mai potrivite pentru acest scop si despre cate suplimente suplimentare de fier sunt necesare.

Daca hraniti bebelusul cu lapte praf: Dati-i copilului dumneavoastra lapte praf cu adaos de fier. Formula cu continut scazut de fier poate duce la anemie cu deficit de fier si nu trebuie utilizata. Consultati Alegerea unei formule .

Dupa varsta de 12 luni, evitati sa oferiti copilului mai mult de 2 cani pe zi de lapte de vaca intreg . Laptele are un continut scazut de fier si ii poate face pe copii sa se simta satui, ceea ce poate reduce cantitatea de alte alimente bogate in fier pe care le consuma.

Hraniti copiii mai mari cu o dieta bine echilibrata cu alimente care contin fier. Multe cereale si cereale au adaugat fier (verificati etichetele pentru a fi sigur). Alte surse bune de fier includ carnea rosie, galbenusurile de ou, cartofii, rosiile, fasolea, melasa si stafidele. Consultati Imbunatatiti dieta cu fier .

Incurajeaza intreaga familie sa manance fructe citrice sau sa manance alte alimente bogate in vitamina C pentru a creste absorbtia de fier de catre organism. Desi legumele verzi contin mult fier, fierul din multe legume vine intr-o forma greu de absorbit de organism, dar vitamina C poate ajuta!

Cum pot gestiona anemia daca copilul meu are o tulburare mostenita a celulelor rosii din sange?

Pediatrul dumneavoastra va va trimite probabil la un hematolog pediatru pentru a va oferi ingrijire de sustinere si educatie cu privire la starea specifica a copilului dumneavoastra.
Tine minte:

Daca copilul dumneavoastra incepe sa prezinte semne sau simptome de anemie, asigurati-va ca ii spuneti medicului pediatru. De asemenea, afla daca cineva din familia ta are antecedente de anemie sau probleme cu sangerare usoara. Cu un tratament adecvat, anemia copilului dumneavoastra ar trebui sa se imbunatateasca rapid.

Sursa foto fotograf botez Timisoara