25 iunie 2024

Vei fi gazda unui eveniment? Iată cum le poți oferi o experiență impresionantă invitaților tăi

Se spune că românii găsesc să facă o sărbătoare din orice moment, pentru că adoră să petreacă momente alături de cei dragi dar și să se bucure de un timp de calitate.

Fie că ai de organizat o masă festivă pentru un eveniment special sau pur și simplu îți dorești să te bucuri alături de cei dragi la o masă mai deosebită ca să celebrați o anumită reușită, poți face din acest momentul unul cu adevărat unic.

Deși multe persoane aleg să facă aceste celebrări în cadrul unui restaurant, atunci când nu ai foarte mulți oaspeți și îți place și să gătești sau să te pregătești pentru un asemenea eveniment, cu siguranță, masa va deveni cu adevărat specială.

Iată deci, cum să organizezi o masă festivă în care fiecare invitat să se simtă bine și să fie impresionant.

 

Alege locul potrivit

La fel, ca atunci când decizi să celebrezi un anumit eveniment într-un restaurant, un prim lucru pe care îl ai de făcut este să alegi restaurantul potrivit. Exact la fel trebuie să faci și aici, chiar dacă masa va avea loc la tine acasă. Dacă spre exemplu vei ține masa în interior sau în exterior. Asigură-te că locul este unul propice și adecvat sezonului. De exemplu vara, este bine să creezi un loc unde să existe și umbră iar în cazul unei ploi să există o variantă de back-up.

Nu uita să alegi un loc, în care invitații tăi să stea confortabil.

 

Stabilește meniul și băuturile

Poate că una dintre cele mai dificile părți, atunci când vorbim despre organizarea unei mese cu mai multe persoane este chiar aceasta: alegerea menilui.

Este clar, că nu vei putea să le faci pe plac tuturor, de aceea, ideal ar fi să alegi meniuri cât mai clasice, ca bază iar pe lângă acestea să vii cu anumite specialități, în cazul în care vrei să oferi ceva mai sofisticat.

Aici, ai două variante din care poți opta. Fie comanzi mâncarea prin intermediul unui serivicu de catering fie o prepari chiar tu. Varianta a doua, este cu siguranță una perfectă și va fi apreciată de toți invitații, în special dacă îți place să gătești.

Dacă nu vrei să ocupi de întreg meniul, te poți limita doar la pregătirea desertului. Ideal ar fi să încerci rețete ușoare de de efect, cum sunt aceste bomboane Rafaello în variante și culori multiple.

La partea de băuturi, asigură-te că ai varietate, pentru ca toată lumea să și găsească băutura preferată.

 

Organizează un decor tematic

Mesele festive făcute acasă pot fi cu adevărat impresionante, în special atunci când te ocupi și de decorul acestora. Alege să creezi o atmosferă elegantă sau una cozy, în funcție de tipul evenimentului.

Cel mai ușor este să alegi o temă după care să te ghidezi, atât în decorurile mesei, cât și a feței de masă, scaunelor și chiar a mediului ambiental.

 

Acordă atenție invitaților tăi

Pentru a te asigura că nu vei avea rolul de ospătar în mod constat și că prezenta ta va lipsi de la masă, organizează totul foarte bine, în așa fel încât lucrurile să fie pregătite pentru începerea evenimentului dar și în timpul acestuia. Pune totul pe masă iar anumite preparate pe care le poți pregăti dinainte, precum sosuri sau aranjarea fripturii în tavă este bine să le faci înainte ca invitații să sosească.

Nu uit să soliciți ajutor unui membru apropiat din familie care să te ajute cu adunatul farfuriilor sau cu umplutul paharelor și servit următoarele feluri. Astfel invitații tăi se vor bucura de prezența ta dar și tu te vei simți mult mai bine dacă totul este organizat din timp.

 

Pregătește un loc special pentru copii

Dacă știi că unii invitați vor veni cu copii, asigură-te că le-ai organizat și lor un loc special unde să se poată juca.

În acest fel vei evita anumite incidente dar veți putea să vă bucurați, la maxim de aceste momente.