25 iunie 2024

Unealta AI sau agentie SEO? Iata de ce ultima optiune va fi mereu cea mai buna!

agentie SEO

Probabil ai observat, in ultimul timp, aparitia a mai multor unelte care pretind ca iti pot oferi tot ce iti poate oferi si o agentie SEO – anume optimizare completa fara necesitatea interactiunii cu alte persoane si mai ales fara existenta unei relatii client-agentie.

Este acest lucru cu adevarat posibil? Mai bine spus, este acest lucru o optiune mai buna decat colaborarea cu o agentie profesionista?

Raspunsul scurt ar fi nu. Desi uneltele bazate pe inteligenta artificiala sunt destul de puternice pentru a se ocupa de anumite aspecte SEO, acestea nu vor putea inlocui (in viitorul apropiat, cel putin) eficienta si experienta unei agentii SEO – iata de ce!

O agentie SEO iti poate spune de ce, cum, unde si cat!

Mai exact, colaborarea cu o agentie iti garanteaza faptul ca vei afla mereu ce se intampla cu optimizarea SEO a afacerii tale – in termeni pe care sa ii intelegi, desigur. Este de la sine inteles faptul ca apelarea la o unealta AI implica cunostinte relativ avansate din domeniu – nu te poti astepta ca aceasta sa iti explice toti termenii aferenti SEO si nu numai.

La acest capitol, o agentie SEO si implicit existenta unei relatii client-agentie nu pot fi inlocuite. Daca afacerea ta nu are nicio legatura cu mediul online si cu SEO, numai o agentie iti poate face introducerea cu acestea, dupa cum s-ar spune.

O agentie SEO iti poate scrie continutul pentru bloguri si social media!

Intr-adevar, majoritatea uneltelor AI prezente in mediul online pot genera in mod automat continut scris. Cat de benefic este acest lucru? Ei bine, din punctul de vedere al Google pentru SEO, acest lucru este chiar ilegal.

Google nu accepta continut generat in mod automat. Acesta prefera texte scrise de oameni (reali) care descriu experiente personale, imbogatind astfel mediul online. O unealta AI nu poate descrie un anumit proces complet din moment ce aceasta nu are acel first-hand experience.

O agentie SEO poate analiza statisticile si imbunatati sau modifica strategia

Nu in ultimul rand, este posibil ca, pentru moment, uneltele AI sa iti poata oferi doar sugestii privind punerea la punct a unei strategii SEO de baza. Diferenta principala, dupa cum bine stii, consta in faptul ca o agentie SEO iti poate oferi o strategie personalizata in fiecare luna – de exemplu, concentrarea resurselor pe anumite cuvinte cheie sau pe off/on-page, dupa caz.

Uneltele AI nu pot face aceste alegeri; nu te pot ajuta sa iti gestionezi bugetul de marketing in asa fel incat sa nu-l depasesti, dar sa-ti asiguri o oarecare dezvoltare din punct de vedere SEO.

Tocmai din aceste motive, colaborarea cu o agentie este vitala pentru o afacere, chiar si intr-un mediu online care pare a fi dominat de cuvinte precum inteligenta artificiala si automatizare. Desi SEO este un domeniu destul de tehnic, acesta nu poate fi automatizat complet!

Pe langa cele de mai sus, stii foarte bine ca o unealta este atat de buna precum cel care o manuieste. Astfel, trebuie sa stii ce sa ceri uneltelor de automatizare si ce date sa le oferi pentru a obtine un rezultat satisfacator. Astfel, pentru a putea automatiza una dintre activitatile de marketing, trebuie sa intelegi perfect domeniul marketingului online.

Asadar, daca ai nevoie de o agentie SEO pentru afacerea ta, nu ezita sa apelezi la profesionisti care chiar iti pot fi de ajutor – anume la The Markers! Cu experienta in peste 50 de domenii de activitate, acestia iti pot arata cu exactitate de ce o unealta AI nu ii poate inlocui!