21 martie 2023

Un curs de project management te va invata sa iti cladesti succesul… in pasi mici!

curs project management

Scoala romaneasca obtine rezultate excelente in anumite privinte, precum acumularea unor cunostinte necesare in diferite domenii, dar are si unele lipsuri, de exemplu in dezvoltarea spiritului de initiativa al copiilor sau a capacitatii acestora de a vorbi in public.

In aceste conditii, o pregatire cat mai buna pentru viata de adult si pentru construirea unei cariere de succes implica participarea la diferite sesiuni si traininguri in afara orelor de curs de la scoala, precum un curs project management.

O alegere excelenta, din acest punct de vedere, este Success Academy, singura scoala din Romania care pleaca de la cerintele specifice mediului de business si completeaza fericit orice traseu educational ales de cursant la scoala clasica.

In ce fel se dovedeste util un curs de project management?

Trainingul cuprinde discutii si analize ample legate de organizarea timpului si a bugetului, precum si despre analiza, planificarea si monitorizarea fiecarui proiect pe care isi propune sa il indeplineasca o anumita persoana, indiferent de varsta. Sunt delimitati si explicati mai multi pasi care conduc spre obtinerea rezultatului dorit, dupa cum urmeaza:

• stabilirea obiectivului. De la bun inceput, trebuie sa specifici ce anume doresti sa obtii, pentru a te asigura ca pasii invatati la acest curs de project management vor fi parcursi in directia corecta. Un instrument extrem de folositor este Project PlanningPyramid.

• evaluarea potentialelor riscuri. Cursantii invata sa intocmeasca un calendar si sa evalueze obstacolele si pericolele existente. Exista mai multe variabile, care nu depind de ei si care trebuie luate in considerare din timp.

• monitorizarea regulata a progresului efectuat. Oricat de bine ar fi intocmit planul initial, el va necesita adaptari temporare, in functie de evolutia concreta a lucrurilor. Mereu apar situatii imprevizibile, ilustrate de vorba populara care spune ca „socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ“. Insasi astfel de nepotriviri pot fi depasite cu succes, prin adaptari periodice.

• permanenta pregatire pentru schimbari. Atunci cand ceva nu functioneaza in conformitate cu planul, este nevoie sa fie pregatite noi solutii la problemele aparute. Este unul dintre cele mai importante aspecte studiate in cadrul unui curs de project management.

• capacitatea de a invata din greseli. O alta vorba populara romaneasca spune ca „numai cine nu munceste nu greseste“. Un profesionist stie sa isi recunoasca greselile, sa ia masurile potrivite pentru a nu le repeta si, in acest fel, sa inteleaga lectia oferita de fiecare experienta in parte.

Daca tin in permanenta cont de etapele si principiile de mai sus, cursantii vor deveni capabili, inca de la o varsta frageda, sa initieze si sa duca la bun sfarsit proiecte de succes.

curs project management

Cum te inscrii la un curs project management?

Primul pas consta in completarea unui formular si primirea prezentarii scolii Success Academy in format PDF. Apoi, are loc o discutie cu un reprezentant al scolii, despre modul de participare la Sesiunea Demo.

Al treilea pas este Sesiunea Demo, unde participantii afla toate detaliile legate de program, iar copiii se familiarizeaza cu modul de desfasurare a trainingului. Apoi, se ia decizia participarii si, in final, are loc inscrierea propriu-zisa in grupa de studii adecvata.

Odata inscris la un curs project management, un copil sau un adolescent va dobandi cunostinte, deprinderi si aptitudini care il vor ajuta sa isi construiasca succesul in viata, pe termen lung!