25 iunie 2024

Uleiuri de motor utilizate în Europa

Dacă ai pasiune pentru condus, indiferent dacă conduci pentru sunet, lumini de noapte, performanță sau pentru cel mai bun prieten al tău, cu siguranță uleiurile Shell Helix sunt pentru tine. 7 din 10 maşini in Europa sunt alimentate cu ulei 0W. Uleiul pentru motor este sângele unei mașini. Pe lângă lubrifierea interiorului motoarelor auto, acestea se ocupă și de curățarea lor. Uleiul de motor este cheia longevității unei mașini. Indiferent de capacitățile tale financiare, nu ar trebui să economisești banii pentru uleiul de motor. Cu cât uleiul pentru motor este mai ieftin și de calitate inferioară, cu atât este mai dăunător mașinii, deoarece, funcționalitatea sa deplină, durabilitatea și longevitatea motorului depind de calitatea uleiului.

Astăzi, sunt disponibile pe piață un număr mare de uleiuri Shell Helix, iar 7 din 10 mașini în Europa sunt alimentate cu ulei 0W,  și producția lor se îmbunătățește pe zi ce trece. Cu toate acestea, consumatorii fac adesea greșeli în alegerea uleiului din cauza diferitelor tipuri de produse. Tehnologia de dezvoltarea a uleiurilor autor și calitatea de netăgăduit fac  ca aceste produse să fie vitale pentru mașină.

Ulei de motor – Tipuri

Tipurile de bază ale uleiurilor de motor din zilele noastre sunt cea mai bună alegere pentru un șofer modern. În general, tipurile de uleiuri de motor sunt minerale, sintetice și semisintetice. Uleiurile minerale sunt extrase direct din ulei prin distilare. În mare măsură, calitatea acestora depinde și de calitatea uleiului și de condițiile în care sunt obținute. De obicei, este necesar să se adauge un număr de aditivi pentru a atinge cel puțin indicatorii minimi de calitate și durabilitate. Acestea conțin o serie de substanțe reziduale, care pe lângă scurtarea duratei de viață (5-6000 km), le fac și de calitate scăzută.

Aditivii la uleiurile minerale creează așa-numitele uleiuri semisintetice. Au elemente care îi apropie de al treilea tip de ulei – sintetic, dar baza lor sunt uleiurile minerale. Viața lor este semnificativ mai lungă – peste 10.000 km, iar calitatea lor o depășește pe cea a mineralelor.

Uleiurile sintetice sunt culmea științei auto moderne. Uleiul sintetic de motor din gaz natural asigură o mai bună protecție motorului și îmbunătățește eficiența acestuia într-o asemenea măsură, încât reduce costurile combustibilului. Aceste tipuri sunt concepute pentru a face o treabă excelentă fără proprietățile dăunătoare ale uleiurilor minerale.

Pionier în dezvoltarea uleiurilor sintetice din gaze naturale este gigantul petrolier Shell. Seria de uleiuri Shell Helix Ultra garantează protecție împotriva tensiunii și a uzurii motorului, indiferent de tipul combustibilului cu care alimentezi mașina. Shell Helix Ultra Pure Plus este uleiul de cea mai înaltă calitate, oferit de companie. Prezintă rezistență ridicată, eficiență și protecție la diferențe mari de temperatură. De la căldură extremă până la frig extrem, uleiul sintetic Shell este un lider incontestabil.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.