13 septembrie 2024

Tipuri de vinuri pe care trebuie sa le cunosti

Vinul alb este preferatul multora si reprezinta partenerul perfect pentru o multime de preparate, in special cele din carne de pasare, fructe de mare, peste sau diferite tipuri de branzeturi. Nu sunt multe vinuri in Romania care sa se ridice la rangul celor produse de Crama Budureasca. Acestea sunt obtinute din struguri nobili romanesti culesi cu atentie de pe parcelele de vita de vie din zona Dealu Mare. Unii se orienteaza catre soiuri pure, precum vinurile obtinute din Tamaioasa Romaneasca sau Sauvignon Blanc, fie catre cupaje cum ar fi gamele Fumé sau Noble de la Budureasca.

Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium este un vin de inalta calitate care are sanse mari de a cuceri pe toata lumea inca de la primul pahar. Vinul este de culoare galben pal cu reflexii verzui, iar aromele sale complexe de fructe tropicale, papaya si guava sunt completate de accentele de agrise. Gustul foarte placut este bazat pe fructe tropicale, aciditatea este echilibrata, iar finalul plin de eleganta. Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium merita servit alaturi de diferite preparate din peste, carne de pasare, fructe de mare, paste, salate si nu numai. Temperatura sa ideala este de 10-12 grade.

Cine iubeste vinul rosu are acces la o gama foarte variata in portofoliul Cramei Budureasca, astfel ca este imposibil sa nu gaseasca unul de calitate aici. Dealu Mare este o zona foarte renumita pentru calitatea vinului obtinut din strugurii cultivati aici. Solul, clima, altitudinea si experienta oenologului si podgorenilor face diferenta. Sunt create vinuri nobile din soiuri autohtone de struguri precum Feteasca Neagra, dar si din soiuri internationale precum Merlot sau Cabernet Sauvignon. Vinurile rosii sunt faimoase in tara noastra pentru ca sunt versatile si se potrivesc de minune alaturi de o multime de preparate, in special cele din carne rosie, fripturi sau tocane.

Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este un vin de inalta calitate pe care orice cunoscator ar trebui sa il descopere. Este de culoare rosu rubiniu inchis si cucereste prin aromele sale de fructe de padure si note ierboase. Este corpolent, rotund si are o structura complexa, bine echilibrata, iar prin gustul sau aminteste de mure coapte si note discrete de piper verde. Acesta poate fi servit alaturi de nenumarate preparate, dar mai ales langa fripturi din vita si porc. Totusi, pentru evidentierea tuturor calitatilor sale, se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Nu ai cum sa nu incerci si vinul rosé produs de Crama Budureasca, pentru ca acest tip de vin a devenit in ultimii ani preferatul romanilor. Cine isi doreste un vin plin de prospetime si arome, cu efect racoritor, are de unde sa aleaga. Vinurile rosé pot fi servite alaturi de diferite preparate, in special cele din carne alba.

Busuioaca din gama Bristena este un vin demidulce care are toate sansele sa te cucereasca, incepand chiar de la culoarea sa roz intens. Aromele de dulceata din petale de trandafir sunt completate perfect de gustul de capsuni si zmeura. De corpolenta medie, acest vin prezinta un echilibru perfect intre zahar si aciditate, iar finalul este foarte catifelat. Se poate consuma ca atare, dar si alaturi de branzeturi fine, usor sarate sau langa deserturi fructate sau cu ciocolata. Il gasesti aici https://budureasca.ro/vin-busuioaca/ in magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care ai toate sansele sa gasesti un vin de inalta calitate care sa te transforme intr-un adept. Merita sa accesezi site-ul si sa te lasi cucerit.