21 octombrie 2021

Tipuri de aranjamente florale

okflora

Modul de prezentare si aranjare a florilor este o arta si necesita rabdare, imaginatie si un minim de cunostinte. Este o meserie care se invata de-a lungul mai multor ani si necesita dezvoltare permanenta, astfel incat buchetele sa fie mereu in trend cu moda. Se pare ca ultimele tendinte in domeniu o reprezinta acele aranjamente florale in cutie care surprind de fiecare data prin originalitate, dar, pe langa modul de prezentare si de sustinere a florilor, exista o intreaga teorie in aranjamente florale si, totodata, o multime de tipuri de aranjamente.

Aranjamente florale in forma de evantai

Acesta este unul dintre cele mai utilizate stiluri de creare buchete de flori. In acest aranjament, florile si frunzele sunt distribuite in forma unui evantai. Se utilizeaza flori de culori diferite, iar spatiul gol dintre acestea este deseori completat cu flori de umplutura. Aceste buchete impresioneaza prin aspect si se pot realiza in dimensiuni variate.

Aranjamente florale in forma eliptica

In acest tip de aranjament, florile sunt asezate sub forma unei elipse. In mod obisnuit, la aceste aranjamente se utilizeaza trandafirii, floarea-soarelui, daliile, lotusii, tuberozele sau nuferii, adica florile straluciotare si cu un parfum dulce. Este aranjamentul ideal pentru o zi de nastere, o nunta sau un eveniment oficial. Pe langa felul in care sunt asezate, este foarte impotant modul in care sunt combinate cvulorile florilor.

Aranjamente florale verticale

Este unul dintre cele mai populare aranjamente de buchete sau cosuri de flori. Pentru acestea se utilizeaza o combinatie de diverse tipuri de flori cu forme si culori variate. Este genul de aranjament apreciat de clientii din intreaga lume pentru diverse ocazii si evenimente familiale sau oficiale.

Aranjamente florale orizontale

Aranjamentul orizontal este des utilizat pentru flori de lux in cutie. Florile de diferite culori sunt aranjate in randuri sau in zig-zag si, de obicei, se utilizeaza flori speciale si cu parfum intens.

Aranjamente florale triunghiulare

Asa cum sugereaza si numele, aceste aranjamente au forma triunghiulara. Intregul buchet este taiat si tuns in forma de triunghi pentru a crea o forma bine definita. Acesta au de obicei o floare mare la mijoc care va functiona ca piesa centrala pentru intregul aranjament. De obicei sunt ambalate in celofan lucios si transparent.

Aranjamente florale in forma de semiluna

Cunoscut si sub denumirea de aranjament de tip C, aranjamentul floral in forma de semiluna este realizat din flori proaspat culese cu frunze verzi si vegetatie de umplutura. Sunt aranjamentele ideale pentru cosurile de flori se se pot personaliza usor cu cutii de ciocolata, sticle de sampanie sau alte obiecte dragute.

Aranjamente florale in forma de S

Este tipul de aranjament care are forma literei S. Acestea se folosec in buchete sau cosuri de flori, au dimensiuni mari si sunt ideale pentru diverse evenimente, ocazii sau sarbatori. De data aceasta, florile sunt asezate in standuri in pozitie verticala si se folosesc frunze si flori de umplutara. Au darul de a schima radical aspectul locului in care sunt plasate, fiind foarte apreciate in resedintele de lux, vestibule sau sedii oficiale.