20 octombrie 2021

Scapă de negi cu remedii naturiste

Negii sau verucile sunt printre cele mai nesuferite excrescențe ale pielii. Acestea sunt cauzate de papilomavirusul uman, și apar de regulă în zona mâinilor, a organelor genitale sau chiar pe fază. Dacă și tu te confrunți cu această neplăcere, află din rândurile următoare care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru a scăpa de ei.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este un remediu naturist excelent în cazul verucilor. Unele studii au arătat că tratamentul topic cu această soluție ar rezolva problema în maxim 12 zile, așa că poți încerca și tu să vezi dacă nu cumva ai găsit soluția potrivită pentru tine. Pentru a încerca, diluează puțin ulei vegetal cu ulei de arbore de ceai, după care aplică doar câteva picături pe o dischetă demachiantă. Așează apoi discheta pe neg și lasă să acționeze 10 minute. Repetă de două sau trei ori pe zi. În niciun caz nu aplica ulei de arbore de ceai nediluat, deoarece te poți irita sau poți suferi arsuri.

Oțet de mere

Oțetul de mere este o soluție naturistă la fel de eficientă. Prepară un amestec din două părți de oțet din cidru de mere la o parte de apă, înmoaie o dischetă demachiantă în mixul rezultat, după care aplică pe negul cu probleme înainte de culcare. Lasă să acționeze câteva ore, după care îndepărtează discheta. Atenție însă: chiar dacă avem de a face cu un produs natural, este acid așa că poți avea dureri sau simți un disconfort la aplicare. Nici oțetul din cidru de mereu nu se aplică direct pe neg, și nici pe rănile deschise.

Usturoi

Nelipsit din majoritatea preparatelor tradiționale, usturoiul este foarte benefic pentru organism. Printre alte proprietăți, acesta este recunoscut pentru faptul că elimină negile în maxim patru săptămâni. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești un cățel de usturoi și amestecă-l bine cu apă, până obții ceva asemănător cu o pastă. Aceasta trebuie aplicată pe neg, după care acoperi cu un bandaj. Repetă zilnic, și în maxim patru săptămâni vei vedea efectele pozitive. Un efect bun obții și dacă aplici zilnic suc de usturoi.

Aspirină

În dulapul cu medicamente de acasă ai cu siguranță măcar o folie de aspirină. Folosește-o și pentru a scăpa de negi. Astfel, zdrobește o pastilă și amestecă bine cu apă, până obții o pastă pe care o aplici mai apoi pe verucă. Se procedează la fel ca în cazul usturoiului, cu același efect benefic.

Vitamina C

Pentru a aplica acest tratament, se recomandă să se urmeze pașii de la aspirină sau usturoi. Este nevoie de multă perseverență, pentru că verucile nu dispar ”peste noapte”, dar cu toate acestea remediul este unul cu rezultate foarte bune.

Propolis

În fiecare zi, până la dispariția negului, se recomandă aplicarea de două trei picături de propolis pe acesta, după care trebuie ca zona astfel tratată să fie acoperită cu un bandaj, după care lasă să acționeze peste noapte. Repetă operațiunea până când problema se rezolvă.

Atenție la negii din zona genitală

Toate aceste remedii naturiste se dovedesc foarte eficiente atunci când vine vorba despre tratarea verucilor de pe mâini. Cât privește cei de pe față sau din zona genitală, este complet interzisă tratarea lor acasă folosind remedii de acest gen. În aceste locuri pielea este mult mai delicată, iar tratamentele naturiste îi pot provoca leziuni sau arsuri, sau chiar și alte neplăceri. De aceea, este bine să urmezi recomandările medicului specialist în acest sens, și mai ales să respecți întocmai tratamentul indicat de acesta. Nu-ți face griji, vei reuși să scapi de negi rapid și eficient!