2 octombrie 2023

Recomandările medicilor stomatologi pentru dinți frumoși

Ce om nu își dorește o dantură frumoasă și sănătoasă? Nu atât de mult din considerente estetice – deși majoritatea gândesc așa, ci și pentru faptul că o bună sănătate orală îți influențează enorm și starea de bine a organismului. Și, cum nu degeaba se spune că este mai ușor să previi decât să tratezi, avem pentru tine câteva sugestii ale medicilor specialiști despre cum poți să ai grijă de starea de sănătate a cavității tale bucale.

O igienă orală corectă

Igiena orală trebuie efectuată în mod corect și regulat. Periajul dinților de minim două ori pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură trebuie să devină o obișnuință. Dacă procedezi în acest fel, nu doar că vei avea dinții albi și curați, dar și gingiile vor fi mai sănătoase, iar respirația nu va mirosi urât.

Din păcate, nu toată lumea știe să își perieze în mod corect dinții, și ”uită” și de cele două vizite binanuale pe care trebuie să la medicul dentist. Prin urmare, dacă te recunoști în afirmația precedentă, nu mai lăsa să treacă luni sau ani de zile până treci pragul unui cabinet stomatologic pentru o consultație. Recomandarea noastră este să optezi totuși către unul care funcționează în cadrul unei clinici de specialitate, deoarece este posibil să găsești și unele probleme pe care le poți rezolva apelând tot la specialiștii de aici. Noi înclinăm spre Cris Smile, locul unde îți poți (re)căpăta zâmbetul de vedetă, și ai cărei specialiști âi găsești acum și în sectorul 6, pe strada Boișoara nr. 10 -12.

Curăță bine periuța de dinți

După utilizare, periuța de dinți trebuie clătită bine cu apă, pentru a scăpa de urmele de pastă de dinți rămasă. De asemenea, apa de gură sau ața dentară trebuie închise corect. Nu uita că periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare trei luni, sau chiar mai des dacă s-a observat uzura accentuate a acesteia.

Rezolvă eficient afecțiunile dentare

În cazul în care te confrunți cu gingii inflamate sau roșii, sângerări gingivală, retractile gingivală, dinții încep să se miște în arcadă, sensibilitate ridicată atunci când consumi alimente sau băuturi dulci, acide, fierbinți sau reci, dureri de dinți, disconfort în timpul masticației, halenă persistentă, este timpul să programezi cât mai urgent o vizită la medicul stomatolog pentru rezolvarea eficientă și rapidă a problemelor.

Vizite de două ori pe an la medicul dentist

Chiar dacă ești foarte atent la igiena ta orală, este nevoie să te prezinți de două ori pe an la medicul dentist, care te poate ajuta și cu o igienizare completă și corectă. Un detartraj este chiar indicat, urmat de un periaj profesional și air-flow.

Mai multă atenție la alimentație

O mai mare atenție la stilul tău alimentar nu înseamnă doar că vei avea grijă de sănătatea ta orală, dar și întregul tău organism va funcționa mai bine. O dietă alimentară din care sunt reduse mult, până la suprimarea completă, produsele dulci sau cu aciditate ridicată te scutește de mulți bani pe care îi dai dentistului pentru repararea unor neplăceri care pot apărea.

Prudență în folosirea scobitorilor din lemn

Mulți oameni folosesc după masă, pentru a-și îndepărta resturile alimentare, scobitori din lemn. Medicii specialiști sunt de părere că nu este o practică tocmai bună pentru dinții tăi, deoarece în acest fel îți poți leza gingiile, și chiar favorizezi transportul bacteriilor prin cavitatea bucală. Mai bine folosește ață dentară, după ce înainte ai periat bine dinții.

Renunță la fumat

Fumatul, cel mai comun viciu, este unul care nu doar că îți afectează sănătatea în general, dar și pe cea a dinților. Și, de ce să renunți la visul tău de a avea dinți frumoși și sănătoși doar pentru că nu poți să lași deoparte țigările?

Pentru mai multe recomandări privind sănătatea orală, discută cu medicul tău stomatolog.