18 iulie 2024

Provocarea de a amenaja bucătăria – tu o accepți sau nu?

Provocarea de a amenaja bucătăria - tu o accepți sau nu

Ești o persoană atentă la detalii, dar îți dorești să-ți amenajezi chiar tu bucătăria? Înarmează-te cu răbdare, pragmatism, creativitate și pregătește-te de una dintre cele mai mari provocări în materie de design interior.

Se întâmplă adesea să-ți dorești să poți găti în bucătărie, ceea ce este un lucru perfect normal și reprezintă adevărata menire a spațiului de luat masa. Însă, alteori vrei să arate impecabil, să-ți poți invita uneori prietenii la cafea sau să te și relaxezi de unul singur în bucătărie.

E firesc să vrei să îmbini mereu utilul cu plăcutul, însă nu trebuie să exagerezi. Mobila de bucătărie trebuie să fie aleasă atent și în funcție de modul în care tu te raportezi la spațiul în care servești masa.

Vei avea nevoie de zonă de gătit, spălat, spații pentru depozitare și de preparat alimentele. Toate ar trebui să se îmbine armonios în funcție de scopul bucătăriei tale și să fie conform cu preferințele tale. Gândește-te dacă gătești mult sau nu, dacă iei masa aici sau nu. Astfel, vei alege un mobilier potrivit.

Cel mai bun sfat pe care ar trebui să-l urmezi în amenajarea bucătăriei este să nu o accesorizezi prea mult. Mergi pe stilul clasic sau pe modern, dar minimalist. De asemenea, optează pentru prizele încastrate în blat pentru a economisi loc și pentru armonie vizuală.

Sunt multe idei pentru amenajarea bucătăriei, însă tu trebuie să alegi din ceea ce se pretează pe nevoile tale.

  1. Dacă ai o bucătărie de dimensiuni medii sau chiar reduse, poți opta pentru mobila de bucătărie Emma, se lucrează la comandă și se pot potrivi oricărui spațiu de gătit.
  2. Setul de bucătărie Roma este pentru cei cu adevărat pasionați de gătit. Este prelucrat din lemn masiv și prezintă zonă de lucru, de pregătire a alimentelor și produselor înainte de gătit. Bineînțeles, se realizează pe comandă și se poate personaliza în funcție de dorințele cumpărătorului.
  3. Mobila Neo din lemn masiv de stejar este potrivită celor care își folosesc bucătăria pe post de loc de socializare. Dacă nu obișnuiești să gătești prea mult și doar să bei o cafea sau să servești semi-preparate, s-ar potrivi de minune în bucătăria ta. Culoarea este plăcută și ușor de întreținut.

În amenajarea bucătăriei ai în vedere să abordezi un stil atemporal, care să nu se demodeze. La o posibilă renovare, va trebui să înlocuiești doar câteva piese de ornament și detalii pentru un vibe nou. Totodată, ai grijă la modul în care poziționezi hota, ea este importantă pentru ca aerul din camera de gătit să se împrospeteze.

Ține cont de câteva reguli și vei reuși să decorezi o bucătărie armonioasă!