2 octombrie 2023

Norme de protectia muncii Bucuresti si sanctiuni

Protectia muncii Bucuresti ofera confort si siguranta la locul de munca. Toti angajatii, indiferent de meseria practica sau de domeniul in care activeaza sunt expusi unor riscuri profesionale. Normele de protectie limiteaza toate aceste riscuri si vin in ajutorul salariatilor. Atat angajatii cat si angajatorii trebuie sa respecte legislatia in vigoare.

 

Sistemul de masuri de siguranta controleaza riscurile de vatamare si imbolnavire a angajatilor, ca si consecinta a activitatii desfasurate la locul de munca. Scopul acestor masuri este asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca si de a le proteja sanatatea. 

Protectia muncii Bucuresti are ca scop mentinerea sanatatii si a capacitatii de munca a tuturor angajatilor, indiferent de meseria pe care o au. La munca se pot intampla o varietate de evenimente nedorite care pot avea ca urmari atat o vatamare fizica cat si una emotionala sau psihica. Daca angajatii nu lucreaza intr-un mediu optim si nu respecta cadrul legal, acestia vor fi sanctionati. 

Un personal specializat va expune normele de securitate si sanatate si va explica atat angajatilor cat si angajatorilor, care le sunt obligatiile legale. Actele normative au efecte sesizabile asupra vietii profesionale si sunt create cu scopul de a oferi cel mai inalt grad de protectie tuturor salariatilor. 

Angajatorii trebuie sa-si desfasoare activitatea in conformitate cu instruirea despre protectia muncii. Acestia trebuie sa respecte cu precizie toate instructiunile, pentru a nu se expune la vreun pericol de accidentare sau de imbolnavire. Toate acestea se aplica pentru siguranta lucratorilor dar si a echipei lor, pentru ca nerespectarea unor norme de catre o singura persoana, poate avea repercursiuni negative asupra celorlalti membri ai echipei. 

In schimb, fiecare companie sau institutie are obligatia de a asigura conditii de igiena, siguranta si protectie tuturor salariatilor. In acest sens, se face un instructaj referitor la protectia muncii Bucuresti si la normele pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Daca se considera ca masurile luate si mijloacele asigurate de conducerea companiei se vor aduce completari ulterioare, pentru a diminua orice fel de riscuri profesionale. 

Sanctiunile se aplica daca nu se respecta masurile de protectie si apare pericolul unui accident, daca nu se respecta prevederile legale nici de catre angajat nici de catre angajator dar si  daca se repun in folosinta unele echipamente, care nu se afla in stare perfecta de functionare.Tineti cont de toate aceste masuri si colaborati cu cei mai buni specialisti in domeniu accesand site-ul online www.protectia-muncii.org