18 iulie 2024

Jobul te nemultumeste? Inscrie-te la o scoala nautica si schimba-ti meseria, iar viata ta va capata un sens!

scoala nautica

scoala nautica

Vremurile “tulburi” pe care le traim au influentat perceptia oamenilor asupra locurilor de munca. Dupa o pandemie care a facut ca foarte multe persoane sa isi piarda jobul, urmata de un razboi care a pus sub semnul intrebarii economia mondiala, oamenii tin “cu dintii” de joburile pe care le au.

Insa, daca privim dintr-o alta perspectiva, nu este in regula sa ramai la un loc de munca ce iti ofera mai multe nemultumiri decat satisfactii. Situatia nu este atat de tragica, incat sa nu mai existe o alta posibilitate de angajare, in cazul in care iti dai demisia. In ultimul timp, atentia oamenilor a fost indreptata spre jobul de skipper, care este cautat si bine platit in toata lumea. Pentru a profesa in acest domeniu, este nevoie sa apelezi la o scoala nautica, cum este SetSail.

scoala nautica
scoala nautica

Cum stii ca locul de munca actual nu este pentru tine?

Inainte sa te gandesti sa demisionezi, este nevoie sa te asiguri ca jobul chiar nu te multumeste, pentru a nu exista posibilitatea sa regreti alegerea facuta in viitor. Asadar, este recomandat sa analizezi situatia si sa observi care sunt, mai exact, aspectele ce te nemultumesc. Este posibil ca problemele sa fie la nivel de departament sau chiar de industrie, situatie in care este destul de clar ca te afli in locul nepotrivit.

Daca ai un loc de munca la care te gandesti cu groaza atunci cand pleci de acasa si astepti cu nerabdare terminarea programului, de fiecare data, probabil jobul nu este pentru tine. Aceasta situatie nu trebuie sa te sperie prea tare, caci este fireasca si se poate intampla oricui. Ceea ce este recomandat sa faci este sa intelegi ce asteptari ai de la un job, pentru a sti spre ce industrie sa te orientezi.

Caracteristicile meseriei de skipper

Daca iti doresti sa urmezi cursurile oferite de o scoala nautica, este bine sa intelegi ce presupune jobul de skipper. In cazul in care iubesti natura si iti doresti sa descoperi parti nebanuite ale sale, daca iti place sa calatoresti, sa vezi lumea, sa fii liber, probabil meseria de skipper este pentru tine. Aceasta presupune o aventura continua, sentimente unice traite pe apa.

Scoala nautica SetSail este aici pentru a te pregati pentru examentul definitoriu al carierei tale de capitan. Durata de scoala este relativ scurta, astfel ca va trebui sa participi la cursurile de teorie, 4 zile pentru cel intensiv si 4 saptamani pentru cel online, desfasurat pe platforma Zoom. Dupa aceasta perioada, vei trece la partea de practica, dupa care te poti inscrie la examen, la una dintre capitaniile Autoritatii Navale. O scoala nautica iti poate schimba radical viata, caci un permis de barca iti ofera posibilitatea sa profesezi atat in tara, cat si in strainatate, intrucat este un ICC – International Competence Certificate. Primele categorii, C/D/S, sunt suficiente pentru acumularea experientei si indeplinirea de joburi de skipper.

Avem numeroase exemple dintre absolventii SetSail care au transformat pasiunea pentru yachting intr-un business/job de succes. Ce este frumos la yachting este ca il poti incepe ca un hobby, in paralel cu activitatea curenta, iar daca ti se potriveste si incepi sa acumulezi experienta in mod accelerat, te poti decide sa te dedici din ce in ce mai mult navigatiei, pana cand, in cele din urma va deveni activitatea ta principala” explica Ovidiu Drugan, instructor in cadrul scolii de navigatie SetSail.ro.

Meriti sa traiesti o viata buna si sa ai un job care iti aduce fericire – urmeaza cursurile oferite de o scoala nautica si incepe un capitol nou din viata ta!