25 iunie 2024

Imperfecțiunile ne fac unici, dar nu și fericiți

aparat dentar ceramic

Este adevărat că în fața persoanelor dragi, fiecare dintre noi este văzut drept o persoana minunată sau încântătoare. Însă, un adevăr general valabil și greu de contestat este faptul că imperfecțiunile duc la frustrări interioare și scad încrederea în sine. Într-o lume în care standardele de frumusețe sunt transmise prin canalele sociale, iar vedetele reprezintă etaloane, cautăm constant să retușăm micile defecte.

La nivelul danturii există numeroase probleme de estetică ce pot apărea. Chiar dacă ai o rutină bună de îngrijire, poți avea strungăreață, dinți prea în față sau chiar “încălecați”. Așadar, răspunsul la întrebarea “Cum pot să capăt o dantură frumoasă fără să mi se vadă aparatul dentar?” Da, acesta poate fi un aparat dentar ceramic.

În comparație cu un aparat metalic, acesta este mult mai discret, iar brackeții preiau culoarea naturală a dinților și sunt policristalini. Este eficient, iar după ce va fi purtat rezultatele vor fi cu siguranță cele la care pacientul se așteaptă. Din punct de vedere al duratei de purtare, variază de la caz la caz, însă de regulă trebuie purtat între 18-24 de luni.

Aparatul dentar ceramic are câteva beneficii, printre care se numără:

  • Ajută la tratamente cu anomalii dificil de rezolvat, precum ocluzia inversă
  • Te scapă de bruxism (scrâșnitul dinților în somn sau chiar și pe durata zilei) una dintre afecțiunile “tăcute” ale dinților. Poate că până acum ai obișnuit să nu-i acorzi atenție, însă cauzele acestei afecțiuni pot fi multiple. Dacă factorii au strânsă legătură cu dentiția și ai malocluzie sau dezvoltarea dinților a fost disproporționată se poate trata tot cu ajutorul unui aparat dentar. Este foarte important ca în momentul în care observi că ai bruxism sau zgomotul pe care îl produci îi deranjează pe cei din jurul tău, să te adresezi medicului specialist. Nu este o afecțiune gravă, însă netratată în timp optim poate cauza multiple probleme la nivelul dinților tăi. Ciobirea și scurtarea lor sunt doar câteva exemple minore. Însă, dacă se agravează și devine o dependență sau un tic poate conduce la dureri de cap și de mandibulă, smalț deteriorat și sensibilitate dentară.
  • Este eficient estetic și nu provoacă disconfort în timpul purtării
  • Nu favorizează depunerile de tartru și nu afectează smalțul dentar

Așadar, în cazul în care vrei să faci o schimbare și imperfecțiunile tale îți provoacă un mic disconfort, alege să zâmbești pe deplin alegând un aparat dentar potrivit nevoilor tale. Nu lăsa pe mâine zâmbetele ce pot fi trăite chiar azi.