25 iunie 2024

Idei de activități pe care le puteți face acasă alături de copii

Dacă vă doriți să petreceți cât mai mult timp alături de cei mici fără a fi nevoie să părăsiți casa, iată câteva dintre cele mai la îndemână și totodată distractive activități pe care le puteți face împreună. De la citit povești de adormit pentru copii, la creat spații de joacă în propria sufragerie, totul se poate materializa cu minim de efort, pentru a vă consolida relația și a beneficia de momente de neuitat.

Jucați-vă de-a bucătarul

Să te distrezi alături de copilul tău nu înseamnă să neglijezi celelalte responsabilități pe care le ai. Poți să îl implici pe el în realizarea lor și îți garantăm că se va distra pe cinste. Desemnează-i lui activitățile cele mai ușoare din bucătărie și la final, când va vedea și gusta preparatul final, se va bucura să aibă și el un merit semnificativ în conceperea lui.

Organizați un teatru de păpuși

Desigur că desenele animate sunt iubite și apreciate de toți copiii, dar cum ar fi să recreezi o scenă de teatru cu personaje fictive chiar la voi în sufragerie? Alege păpușile preferate ale copilului tău, atașează-le ațe cu care să le manevrezi și pune în practică una dintre cele mai apreciate povești. Îți garantăm că cel mic va fi de-a dreptul fascinat.

Citiți împreuna în colțul vostru de lectură

Cititul este întotdeauna o idee bună. Dacă alegeți să o faceți într-un loc special amenajat în acest sens, plăcerea va fi și mai mare. Alege cele mai confortabile locuri, setează lumina, pregătește două cești de ciocolată caldă, iar de cărți se ocupă Editura DPH. Pe rafturile noastre vei găsi cele mai interesante titluri, de la povești clasice precum Spărgătorul de nuci, la cele mai noi publicații apărute pentru copii de toate vârstele. Această activitate făcută alături de tine cu siguranță îi va consolida pasiunea pentru citit și își va dori să petreceți astfel timpul împreună tot mai des.

Construiți un cort

Luați cearșafuri și perne și construiți un cort sau o fortăreață în mijlocul casei. Imaginați-vă fel și fel de scenarii și acționați în consecință. Fie că simulați o noapte petrecută sub cerul liber sau o invazie care trebuie contracarată, fiecare obiect din casă poate deveni recuzită și să facă întreaga activitate și mai distractivă.

Faceți un maraton de filme Disney

Dacă totuși preferi să ai parte de câteva momente de odihnă și relaxare alături de micuțul tău și să îl menții în același timp ocupat și interesat, un maraton de filme Disney poate fi ideea perfectă. Dă-i șansa încă de la început să aleagă titlurile și în acest fel știi sigur că va fi total captivat pentru câteva ore, timp în care să poți face și alte activități cât ești lângă el.