20 octombrie 2021

Husă standard sau personalizată: alegerea necesară pentru protecția telefonului tău

Etuo

Un smartphone este un dispozitiv foarte practic, fără de care mulți oameni nu își pot imagina programul de zi cu zi. În plus față de utilizarea personală, acesta este adesea asociat cu munca într-un fel sau altul – poți avea acces la e-mail-ul companiei sau la documente. Cu toate acestea, indiferent dacă este utilizat în scopuri private sau profesionale, există întotdeauna riscul de deteriorare. Poți preveni sau minimiza pierderile alegând husa telefonului potrivit . Dar sunt recomandate carcase personalizate sau standard?

Carcasă telefonică – în ce situații va fi utilă?

Deși smartphone-urile devin din ce în ce mai bune și mai eficiente, un lucru nu se schimbă în generațiile următoare – afișajul și carcasa sunt delicate și susceptibile de deteriorare. Acestea pot apărea ca urmare a diferitelor circumstanțe: smartphone-ul poate aluneca din mână și poate lovi pământul, poate fi zdrobit de ceva greu, poate fi deteriorat de un impact etc. Deși în multe cazuri un dispozitiv cu afișaj și carcasă crăpate nu pierde niciuna dintre funcționalitățile sale, un afișaj deteriorat rău reduce semnificativ confortul de utilizare și smartphone-ul în sine își pierde vizual valoarea. De asemenea, se poate întâmpla ca și componentele delicate de pe afișaj să fie deteriorate ca urmare a unei lovituri sau a unei căderi – atunci un astfel de smartphone poate fi aruncat doar, deoarece de obicei achiziționarea de noi componente și reparația în sine ar costa prea mult.

În România, este obișnuit să primești un telefon nou cu un contract de abonament pentru o perioadă de timp specificată – cel mai adesea sunt doi ani. Dacă afișajul este deteriorat în această perioadă, defectul nu poate fi reparat conform contractului normal de garanție. Pur și simplu – telefonul este pierdut, iar abonamentul va trebui plătit oricum până la sfârșitul contractului. Adesea, un smartphone cumpărat cu un abonament valorează mult, deci achiziționarea aceluiași model nou este asociată cu costuri ridicate. Și pentru că accidentul nu poate fi prevăzut, este înțelept să te protejezi pentru orice eventualitate – o husă pentru telefon nu reprezintă o cheltuială atât de mare și îți va permite să economisești bani și să garantezi protecția dispozitivului împotriva diferitelor tipuri de daune mecanice.

Husa telefonului, carcasa din piele, silicon, plastic – ce sa alegi?

Atât în oferta magazinelor staționare, cât și online, poți găsi o selecție largă de diverse tipuri de accesorii de protecție pentru telefoane. Cele mai frecvente sunt huse, carcase pentru spate. În ce se deosebesc cele individuale unele de altele?

Husa telefonului – are de obicei o formă simplă, de exemplu „tip buzunar”. Sarcina sa este în primul rând de a proteja dispozitivul împotriva prafului, umezelii și murdăriei. Acesta este cel mai simplu mod de a proteja smartphone-ul.

Carcasă pentru telefon – cel mai eficient mod de a proteja smartphone-ul. Pe toată durata de utilizare, acoperă atât partea din față, cât și partea din spate a dispozitivului și, în același timp, nu limitează posibilitatea utilizării acestuia.

Dacă ești interesat de o protecție durabilă și eficientă a smartphone-ului, atunci carcasa telefonului este imbatabilă. În plus față de protecția în sine, avantajul său suplimentar oferă și soluții practice, cum ar fi un buzunar în interior, unde poți ascunde documente, carduri de plată etc.

Cum să alegi cea mai bună husă de telefon pentru tine?

Companiile care produc huse de telefon sunt conștiente de existența a zeci de modele diferite, motiv pentru care ofertele lor includ produse dedicate, adaptate nu numai la propunerile anumitor mărci, ci și la copii specifice. Dacă ai nevoie de o husa Huawei matepad 10.4 , de exemplu , nu ar trebui să existe nicio problemă în găsirea celei potrivite.

Merită să alegi o husă din piele. De ce? Ca răspuns, există mai multe avantaje ale acestui material. În primul rând, este un material natural, extrem de rezistent la deteriorarea mecanică – pentru a tăia pielea, trebuie să folosești un instrument ascuțit în mod intenționat. În plus, nu absoarbe umezeala, nu lasă să treacă praful și murdăria, iar când se murdărește – doar șterge cu o cârpă umedă pentru a face să strălucească ca nouă. De aceea, acest tip de huse pentru telefon sunt din ce în ce mai apreciate de utilizatori în întreaga lume. Este importantă și estetica – smartphone-ul ascuns în carcasă arată ca un portofel sau un notebook elegant.