25 iunie 2024

Hidrocolonoterapia – beneficiile oferite de această procedură

Stilul de viață sedentar, alimentația necorespunzătoare, lipsa hidratării, kilogramele acumulate, sunt doar câteva dintre motivele pentru care tranzitul nostru intestinal are de suferit, iar astfel apare constipația.

Constipația este una dintre probleme; la aceasta se adaugă balonarea și gazele intestinale, fapt prin care se indică o abundență a bacteriilor rele din colon. Din cauza faptului că dieta noastră se bazează pe alimente procesate, grăsimi, zahăr și proteină animală, colonul acumulează foarte multe toxine pe care nu le poate elimina în mod natural.

Nefiind eliminate, acestea afectează capacitatea de detoxifiere a organismului, iar toxinele reintră în fluxul sangvin, ceea ce ne face mult mai supuși riscului de îmbolnăvire. Dacă și tu te confrunți cu astfel de probleme, cauzate de acumularea toxinelor, o bună soluție o reprezintă procedura de hidrocolonoterapie, pe care o poți accesa la Clinica Oxxygene.

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății.

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.

Cum funcționează hidrocolonoterapia?

În timpul procedurii, pacienții pot resimți ușoare crampe, însoțite de o senzație de greață, cauzată de desprinderea toxinelor de pe peretele colonului, ca parte de detoxifiere. La finalul procedurii, pacienții vor simți un efect de ușurare, dar și un nivel mai mare de energie.

Totuși, hidrocolonoterapia nu este suficientă pentru sănătatea colonului – se recomandă urmarea unei diete sănătoase, mișcarea fizică și consumul de apă, circa 2 litri pe zi. Imediat după procedură se recomandă evitarea fructelor și a alimentelor crude, precum și reducerea consumului de carne, măcar pentru câteva zile.

Procedura de hidrocolonoterapie aduce o mulțime de beneficii medicale, precum ameliorarea sau vindecarea următoarelor afecțiuni: gastroenterologice, hepato-biliare, metabolice, dermatologice, neurologice, reumatice, respiratorii, genito-urinare, venoase, oboseala cronică, afecțiuni infecțioase etc.

Procedura este sigură, echipamentul folosit este sterilizat la interior, iar kiturile sunt de unică folosință. Spre deosebire de hidrocolonoterapie, folosirea de laxative are efecte iritante asupra organismului. Acestea produc o substanță care se scurge în colon, dar nu elimină toxinele și deșeurile.

Beneficiile hidrocolonoterapiei

Această procedură aduce o mulțime de beneficii, printre care:

  • Eficientizarea sistemului digestiv, prin ameliorarea problemelor cauzate de colon iritabil, balonarea și gazele, diareea și chiar refluxul esofagian;
  • Reglarea tranzitului intestinal și evitarea constipației;
  • Întărirea sistemului imunitar – se creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor bune;
  • Creșterea nivelului de energie;
  • Creșterea nivelului de absorbție a nutrienților și a vitaminelor;
  • Îmbunătățirea aspectului pielii – prin eliminarea acneei, a psoriazisului și a eczemelor;
  • Scăderea în greutate;
  • Prevenirea cancerului de colon;
  • Menținerea PH-ului optim al sângelui – prin scăderea acidității organismului;
  • Hidratarea.

De câte sesiuni este nevoie?

Fiecare persoană este unică, dar trebuie menționat faptul că nu se impune un anumit număr de ședințe. Dacă pacientul simte o ameliorare a stării generale de sănătate, poate urma alte 3-6 cure, în funcție de stilul de viață și alimentația zilnică.

Nu se pierd „bacteriile bune” din intestin?

De fapt, este chiar invers. Hidrocolonoterapia favorizează multiplicarea bacteriilor bune din intestinul gros și subțire. Totodată, se recomandă ca după procedură să se administreze probiotice, iar alimentația să fie bazată pe alimente și băuturi fermentate, legume și fructe.

Hidrocolonoterapia favorizează fertilitatea

Prin curățarea colonului, aportul de fibre și dieta sănătoasă se favorizează scăderea în greutate, foarte importantă pentru femeile care își doresc să devină mame. Grăsimea se produce din cauza estrogenului, iar dacă este prea multă te poate împiedica să rămâi însărcinată.

Totodată, colonul îngreunat apasă pe uter și pe organele reproducătoare, tensionându-le, motiv pentru care producerea de ovule este afectată.