20 octombrie 2021

Haina face pe om!

Oricat am vrea sa credeam ca valoarea unei persoane sta in actiunile sale si in caracterul fiecaruia, traim intr-o societate de consum unde suntem judecati zilnic dupa aparente. O persoana imbracata bine nu va fi niciodata victima ochilor critici si va fi intampinata intotdeuna cu usile larg deschise. Orice barbat ar trebui sa aiba in dulap un palton si o pereche de pantofi eleganti pentru orice eventualitate.

Magazinul shopeo.ro ofera o multime de paltoane, care difera in modele, lungimi si materialul din care sunt croite.

Ce este paltonul?

Un palton este un tip de haina lunga sau pardesiu destinat sa fie purtat ca imbracaminte exterioara, care se intinde de obicei sub genunchi. Paltoanele sunt folosite cel mai frecvent iarna cand caldura este mai importanta.

Uneori este confundat cu un pardesiu, care este mai scurt si se termina la genunchi sau deasupra lor. Spre deosebire de paltoane, pardesiul este de obicei confectionat din panza mai usoara, cum ar fi gabardina, in timp ce paltoanele sunt confectionate din stofa sau un textil mai greu.

In multe tari, hainele si paltoanele care ajung sub genunchi au fost purtate de secole, adesea pentru uz formal, stabilind fie statutul social, fie ca parte a unei uniforme profesionale sau militare. In secolul al XVII-lea, pardesiul a devenit stilizat si disponibil pentru diferitele clase.

In lumea occidentala, profilul general al paltoanelor a ramas in mare parte neschimbat de mult timp. In timpul Regency, hainele trebuiau sa fie foarte potrivite, cu fante laterale, cusaturi de talie si o parte evazata. Exemple de acest lucru au inclus pardesiul si paltonul.

Paltonul over-reding s-a mutat treptat catre stilurile mai libere, mai frecvente acum, caracterizate prin paltonul Chesterfield, care a devenit popular pana la sfarsitul perioadei victoriene. Pana atunci, majoritatea paltoanelor erau cu doua randuri de material in zona pieptului, dar Chesterfield-urile si alte modele, precum haina de garda.

Mai recent, se constata o scadere a purtarii paltoanelor lungi, iar cele cu doua randuri de material in zona pieptului sunt mult mai putin frecvente.

Eleganta pe care o impune aceasta piesa, nu permite sa fie purtata oriunde, ci doar la evenimente formale sau la un job care impune anumite tinute. Prin acest fapt, paltonul trebuie purtat la costum sau pantaloni moderni, de obicei negri sau culori cat mai inchise. Culoarea paltonului nu a trecut niciodata de granitele sobrietatii, iar din acest lucru reiese ca paltoanele sunt in culori inchise precum negru, gri inchis sau maro inchis.

Cand alegi sa mergi la o intalnire de afaceri, un interviu pentru un job sau chiar la o intalnire personala, opteaza pentru paltoanele negre. Negrul ramane negru ! Cea mai eleganta culoare si cea mai de succes, iti va aduce o prima impresie foarte buna. Nu multi barbati aleg negrul pentru ca spun ca este demodat , insa acestia fac o mare greseala. Negrul insa subliniaza fermitatea si calitatile unui adevarat gentleman si ar trebuis afie adoptat in cat mai multe tinute.

Alege sa fii prezentabil tot timpul cu gama de paltoane de la shopeo.ro!