13 septembrie 2024

De ce să te deranjezi să izolezi termic acoperișul, podul sau mansarda?

Izolarea acestor spații va va ajuta la reținerea energiei în interiorul casei, ducând deseori la reducerea costurilor de răcire / încălzire și la îmbunătățirea confortului general al casei.

Izolarea corectă în interiorul și în jurul spațiului de mansardă acoperiș vă poate face casa mai sănătoasă și mai durabilă. De asemenea, poate ajuta la prevenirea daunelor costisitoare pe termen lung cauzate de acumularea de umezeală sau de producerea de gheață  care deseori apare din cauza unor poduri slab izolate / ventilate care permit evacuarea aerului cald prin mansardă și ajung  pe vârful acoperișului, încălzind astfel și topind zăpada iarna.

În plus, izolația acoperișului și a mansardei este folosită ca o modalitate de a îmbunătăți izolarea fonică a învelișului superior al casei.

Dintre opțiunile întâlnite azi în comerț, o soluție capătă tot mai multă atenție: izolația suflată ori pulverizată.

Izolatie suflată sau pulverizată

Acesta este una dintre cele mai comune opțiuni de izolație. Adesea instalată în goluri, în pereți, ca o modalitate de modernizare a pereților lipsiți de izolație, ea poate fi, de asemenea, suflată în spații de mansardă. De obicei, fibra de sticlă sau celuloza sunt cele mai frecvente alegeri.

Valoarea R pentru izolația cu umplutură liberă poate varia între R2 și R4, în funcție de produs.

De ce aleg românii aceste opțiuni: au parte de cheltuieli relativ mici și se bucură de materiale destul de ușor de instalat (prin suflare sau pulverizare).

Dintre acestea, noi îți recomandăm celuloza. Iată de ce: 

– Rezistență la incendii

Evita daunele cauzate de foc si alege celuloza: nu arde, nu se topește, nu își schimbă forma

– Protecție fonică

Izolarea fonica oferita de celuloza este aproape dublă față de vată – 60% față de 35%.

– Aplicare eficientă

Nu rămân scurgeri de aer, stratul de izolare este compact și nu rămân punți termice.

– Tasare?

Dacă la vata minerală ori bazaltică apare inevitabil tasarea (după 2-3 ani), la celuloză acest risc este complet inexistent. Garantat!

– Pierderi minime

0% – acestea sunt pierderile de montaj, la celuloza… comparativ cu 10% la vata!

– Menține umezeala departe de structura casei

Pereții neizolați determină o creștere nesănătoasă a nivelului de umezeală din locuință, ceea ce poate duce la: apariția igrasiei și a mucegaiului; acarienilor; deformarea parchetului și a mobilierului; mirosuri neplăcute;

Descoperă acum oferta Izolatii Naturale și cere o ofertă pentru izolația casei cu celuloză – îmbunătățește calitatea vieții și ai parte de confort sporit, începând cu această lună. Indiferent că este vară sau iarnă, o izolație corect executată păstrează confortul termic adecvat în interior, iar casa ta va fi răcoroasă vara și călduroasă iarna. Află acum cum poți să obții o reducere a facturilor cu până la 50% în perioada rece și să te bucuri de o garanție de 30 ani!