18 iulie 2024

De ce sa iti incepi propria afacere

Esti antreprenor si speri sa-ti incepi propria afacere? Daca da, s-ar putea sa fii familiarizat cu marea varietate de motive pentru care nu ar trebui sa o faci: este prea scump, este un risc major, majoritatea startup-urilor esueaza in primul an. In ciuda tuturor riscurilor, exista mari recompense pentru antreprenorii suficient de norocosi si tenace pentru a construi o afacere de succes.

Daca esti o persoana caruia ii place sa creeze liste pentru orice, mai mult ca sigur ca ai deja o lista de argumente pro si contra pentru inceperea afacerii tale; doar pentru a va asigura ca avantajele cantaresc dezavantajele, iata cateva motive pentru care ar trebui sa faceti saltul si sa incepeti propria afacere.

Independenta si flexibilitate

Pornirea propriei afaceri inseamna ca tu esti seful! Vei avea mai multa libertate si independenta lucrand pentru tine, asa ca nu vei fi legat de programul obisnuita de lucru 9-5, luni-vineri. A fi propriul tau sef inseamna ca poti lucra atunci cand lucrezi cel mai bine – fie ca este vorba de ora 12:00 sau 18:00 – ceea ce ar trebui sa aiba ca rezultat o productivitate crescuta. Inseamna, de asemenea, ca poti lucra unde vrei, asa ca, daca iti place sa calatoresti, poti petrece ceva timp traind stilul de viata al unui nomad   digital.

Un sentiment de mandrie

Nu exista nimic mai bun decat sa-ti construiesti propria afacere de succes. Sa-ti transformi visul in realitate si sa stii ca toata munca ta a dat roade in sfarsit. Este un sentiment grozav si merita stresul si orele lungi necesare pentru a ajunge acolo. Exista si modalitati prin care puteti obtine validarea de la organisme profesionale; de exemplu, s-ar putea sa fii destul de norocos sa primesti granturi sau premii pentru munca ta grea. Doar sa stii ca daca te afli in percentila mica de startup-uri care au trecut de primul an, ai realizat un pas urias.

Recompense financiare

Lucrul pentru tine inseamna ca vei culege direct beneficiile performantei financiare pozitive a companiei tale – spre deosebire de viata ta anterioara ca angajat, cand afacerea ta realizeaza profituri uriase, vei fi recompensat personal. Acesta este un factor de motivare grozav, deoarece inseamna ca sunteti 100% dedicat succesului companiei.

Niciodata sa nu faci aceeasi treaba

Cand incepeti pentru prima data noua afacere, veti lucra singur, ceea ce inseamna ca veti fi seful fiecarui departament, de la HR pana la finante. Daca esti o persoana careia nu-i place sa faca aceeasi treaba in fiecare zi a saptamanii, atunci varietatea implicata in gestionarea propriei afaceri te poate atrage cu adevarat.

Alegerea propriei echipe

Cand lucrezi intr-o echipa mare, exista sansa sa fie cineva cu care nu te intelegi. Cu toate acestea, nu poti face prea multe in privinta asta, decat daca renunti la slujba. Cand aveti propria companie, nu trebuie sa va faceti griji pentru acest lucru, deoarece veti putea sa va alegeti echipa. Daca te inconjori de oameni pozitivi si competenti, toata lumea va beneficia si va fi mai usor sa cresti afacerea.

Link building este o tehnică SEO care se concentrează pe obținerea de backlink-uri către site-ul tău de la alte site-uri relevante. Advertorialele SEO sunt un tip de link building prin care site-ul tău poate primi un backlink într-un articol sau postare sponsorizată care promovează produsele sau serviciile tale. Acest tip de link building poate îmbunătăți autoritatea site-ului și poziționarea în motoarele de căutare.