25 iunie 2024

De ce să citești horror chiar și atunci când te sperie foarte tare?

Sunt foarte multe persoane care se întreabă de ce anumiți cititori preferă genul horror. Aceasta este o întrebare retorică dacă te gândești bine pentru că probabil acesta este genul tău preferat de cărți. Prin urmare, chiar dacă mulți nu înțeleg de ce ești pasionat de cărțile care te sperie, în realitate sunt câteva argumente solide care vin să susțină o astfel de alegere.  Acum poți cumpăra cărți ieftine din orice gen, inclusiv horror de la Bookzone, dacă vrei să îți mărești colecția de cărți.

Genul horror are multe de spus

Genul horror are foarte multe de spus și a devenit evident de ce oamenii preferă acest gen de cărți. Prin urmare, cel mai important lucru de menționat în sensul acesta este faptul că vei putea obține adrenalina de care ai nevoie în momentul în care tot ce vrei este să te distrezi și să te bucuri de cărțile preferate. Foarte multe persoane preferă genul horror pentru poveștile foarte creative din spatele filmelor sau cărților preferate. În prezent, sunt și foarte mulți scriitori de horror care vin cu subiecte foarte atractive, astfel încât publicațiile lor să iasă în evidență.

Vezi detalii despre cea mai citită carte Thriller din 2021 – Uragan pe insula Camino!

Genul horror oferă momente de tensiune maximă

În general filmele sunt cele care oferă momente tensionate, însă în realitate și cărțile sunt la fel de incitante. Cărțile din acest domeniu sunt cele care te vor ajuta să obții acea doză de adrenalină de care ai nevoie în momentul în care vrei să schimbi puțin monotonia. Dacă îți imaginezi acțiunea vei sta cu sufletul la gură ori de câte ori se întâmplă ceva și vei dori să ai mereu lângă tine o pernă pe care să o strângi tare în momentul în care acțiunea devine din ce în ce mai intensă.

Cărțile horror îți pun imaginația la lucru

Un alt aspect foarte interesant al genului horror este că acesta îți va pune imaginația la lucru și te va ajuta să îți dezvolți creativitatea. La fiecare scenă vei simți nevoia să îți imaginezi tot ceea ce citești, motiv pentru care vei descoperi cât de creativ poți fi. Ulterior, această creativitate se va manifesta cel mai bine la joburile care implică imaginația, în proiectele pe care le ai de făcut pentru școală, în eseuri și de ce nu, chiar în cărțile pe care le scrii.

Citește și cartea – Mafia bombardierelor

Cărțile horror vorbesc despre lucruri la care nu vrem să ne gândim

Foarte multe dintre cărțile horror se referă la lucruri la care nici măcar nu vrem să ne gândim, din motive evidente. Prin urmare cea mai bună variantă pentru cei care vor totuși să interacționeze cu subiecte tabu este aceea de a citi cărți horror sau thriller pe care să le povestească ulterior prietenilor. Astfel, dacă ești pasionat de astfel de subiecte, tot ce trebuie să faci este să găsești contextul potrivit pentru a discuta, iar cea mai bună idee este să interacționezi cu ajutorul cărților. Povestește-i celui mai bun prieten despre fantomele găsite în cărți și acesta nu va mai avea niciun motiv să își dea ochii peste cap.