25 iunie 2024

Cum să te pregătești pentru airsoft

 

Aisoft este un joc complex și plin de adrenalină la care poți lua parte cu gașca. Acest sport cu tentă militară este benefic pentru sănătate și pentru creșterea încrederii în propriile tale forțe.

Un joc devenit extrem de popular în ultimii ani în România, airsoft este unul din cele mai tari jocuri cu împușcături, dar la care nimeni nu pleacă rănit acasă. Asta e cel mai important de știut ca să nu te sperii înainte de a intra măcar o dată pe teren.

Alege o replică de armă potrivită pentru tine

Probabil că te-ai jucat pe computer o mulțime de jocuri cu împușcături care te fac acum curios să încerci și în viața reală. Ce trebuie să știi este că airsoft este un sport la care toate replicile de arme doar imită arme reale ca și aspect, dar sunt total sigure, atâta timp cât respecți regulile de joc și de păstrare după terminarea jocului.

Pentru a alege replica de armă, e bine să testezi mai multe tipuri. De exemplu, dacă ești un jucător începător, atunci e important să mergi pe mâna celor cu experiență și să închiriezi mai multe replici până te identifici cu o anumită armă airsoft Bucuresti. Nu are rost să cumperi arme pentru airsoft înainte să te acomodezi cu acest joc. Poate mergi de câteva ori și nu-ți mai place, iar investiția ta nu ar fi bine făcută. Verifică mai multe tipuri de arme, vezi ce e potrivit, care armă are un recul mai ok, sau care trage cu o precizie superioară.

Ca și sfat, testează replici de arme automate fiindcă așa vei face mai ușor trecerea la acest sport și vei putea ținti mai ușor adversarii. Dacă vrei de la început să încerci senzații tari, poți testa replicile de arme airsoft care folosesc alimentarea cu gaz și oferă o experiență relistă de tragere.

Ia-ți un echipament potrivit pentru acest sport

Potrivit regulamentului nu poți intra pe terenul de joc fără ochelari de protecție. Este recomandat însă să fii cât mai bine pregătit. Alege niște echipamente speciale potrivite pentru condițiile de joc. De exemplu, airsoft se practică foarte mult pe teren exterior,în pădure. Așadar, ai nevoie de un echipament adecvat și de bocanci militari care te ajută să alergi fără să te accidentezi la glezne. Dacă mergi în teniși sau adidași care nu sunt speciali concepuți pentru terenuri accidentate, există riscul să pleci mai rapid decât ți-ai propus de pe terenul de joc.

Citește cu mare atenție regulamentul

La aisoft la fel ca la majoritatea sporturilor cunoașterea regulamentului este extrem de importantă. Armele deși nu folosesc muniție adevărată, pot deveni extrem de periculoase dacă nu sunt manevrate corespunzător. Fii precaut și verifică care sunt distanțele minime de tragere în funcție de viteza de lansare a bilei sau tipul de teren ales. Anumite replici de arme sunt interzise pentru folosirea pe anumite terenuri de joc, precum cele indoor. Ia parte la câteva meciuri să vezi cum se practică acest sport. După testează și tu să vezi dacă ai înțeles cu se practică, pentru a fi pregătit să devii cel mai bun din gașca ta.

Alege ce tip de jucător vrei să fii

Pe terenul de airsoft se joacă pe echipe. Fiecare echipă are o strategie pe care toți trebuie să o respecte pentru a avea șanse de victorie. De aceea fiecare echipă are mai multe clase de jucători pe teren, fiecare cu obligații clare de îndeplinit. Poți alege să fii infanterist dacă ești rapid pe terenul de joc. Dacă vrei să stai mai în spate, atunci fii cel care protejează jucătorii din prima linie de atac. Mitraliorul poate fi rolul tău perfect dacă ești atras de focul continuu asupra adversarilor de pe teren.