
Pentru un vârstnic care a locuit o viață întreagă în locuința care i-a asigurat confortul, în care și-a crescut copii și a adunat amintiri frumoase, este destul de dificil să se mute într-un loc străin.
O astfel de tranziție poate să fie destul de greu de acceptat de un senior deoarece aceștia tind să nu fie predispuși să accepte dorința de schimbare mai ales la o vârstă atât de înaintată. Casa lor, reprezintă o parte din personalitatea lor, este încapsulată în interiorul celor patru pereți toată existența lor. Așadar, este nevoie ca astfel de lucruri să fie discutate din timp, să existe o perioadă de adaptare.
Mulți vârstnici consideră că mutarea într-un cămin de bătrâni nu este un pas bun, că este un loc în care îi abandonează familia. Deși, în realitate o astfel de mutare poate să se dovedească a fi benefică.
De ce este mai bine la un cămin de bătrâni?
Abandonul este cea mai mare teamă pe care o au vârstnicii iar pe de altă parte, familia se teme că nu vor putea să primească îngrijirea de care au nevoie. Însă, depinde foarte mult de cum se alege un cămin pentru bătrâni.
Noul domiciliu poate să se dovedească a fi o decizie înțeleaptă deoarece apar beneficii precum socializarea, îngrijirea medicală specializată, activități recreative, tratamente medicale administrate la timp, diete personalizate în funcție de afecțiunile pe care le au, și nu numai.
Schimbarea este bună mai ales în cazul în care vârstnicul suferă de o boală care este dificil de ținut sub control acasă, de către familie, fără asistență medicală specializată. De exemplu, CasaNur.ro oferă vârstnicilor un cămin în care să regăsească toate acestea și totodată să beneficieze de vizitele familiei în orice moment.
Pentru ca o astfel de decizie să fie acceptată și de către senior, discuția trebuie să se învârtă în jurul beneficiilor pe care le va avea. De asemenea, decizia trebuie luată împreună și, acolo unde se poate, vizita la viitorul cămin să se efectueze împreună.
Vârstnicul este cel care trebuie să se simtă cât mai confortabil de alegerea făcută și trebuie să știe că familia va fi aproape ori de câte ori vine vorba despre vizite.
Decizia mutării într-un cămin de bătrâni este mai ușoară când știi care sunt beneficiile
Cu ajutorul unei echipe specializate, seniorul va primi îngrijirea de care are nevoie. Un cămin pentru bătrâni este a doua casă, un loc în care nu se vor simți niciodată singuri. Socializarea este benefică pentru vârstnici atât psihic cât și fizic.
Pentru familie, un astfel de pas poate să fie la fel de benefic deoarece nu va mai exista grija că nu se pot descurca singuri atunci când nimeni nu poate să fie în preajmă, fie din cauza serviciului, fie din alte motive. Vârstnicii vor putea să își continue activitățile de zi cu zi sau chiar să descopere noi hobby-uri precum grădinăritul, lectura, jocurile de societate, etc.
Atunci când se alege un cămin pentru vârstnici, acesta poate deveni similar cu un loc de vacanță. Tocmai de aceea este important să se acorde atenție la detalii și să se programeze vizionări.
Astfel, decizia devine mult mai ușor de luat iar vârstnicul va putea avea toate informațiile necesare pentru a se convinge că nu va fi abandonat ci va avea șansa de a-și îmbunătăți viața și chiar să regăsească puterea de a întâmpina fiecare zi cu zâmbetul pe buze.
Vezi si alte destinatii
Rulmenții oscilanți – ghid complet despre aplicații și utilizări industriale
Echipamente de protecție laser
Soluții Durabile pentru Pierderea Dentară la Clinica Prodent Dr. Gruia