21 octombrie 2021

Cum sa arati ca o femeie puternica si de succes fara sa porti un costum?

La ora actuala purtarea unui costum de dama este asociat cel mai mult cu imaginea de femeie puternica, de succes si cu o cariera rasunatoare. Nu trebuie sa porti intotdeauna costum deoarece poti sa iti pastrezi aceasta imagine si daca porti o rochie sau o fusta eleganta. Totul tine de imaginatie si, mai ales de pastrarea unei imagini a puterii, a unei femei cu o cariera remarcabila. De la un mediu relaxant, la unul de party sau monden, conteaza foarte mult cum te imbraci si cum esti perceputa de cei din jurul tau.

Forta stilului personal si cum a luat nastere

In anii ’70, o data cu emanciparea feminina a aparut si conceptul de power dressing, un concept care aduce in prim plan cum te imbraci astfel incat sa fii luata in serios de un mediu de lucru in care domina barbatii. Astfel, o femeie nu mai putea sa se imbrace intr-o rochie inflorata si sa fie luata in serios intr-un post de conducere, aspect care a dus la aparitia costumelor de dama formata din fusta, camasa si jachete in culori neutre pentru a deveni o aparitie demna de luat in serios. Insa, ceea ce conteaza cu adevarat este forta stilului personal, care este un concept destul de complicat.

sursa foto:Yves Fashion

Forta unei femei nu este dictata nici de tendintele modei si nici de coduri vestimentare. Formarea unui stil personal este un must have intr-un mediu profesional si sa fii un exemplu pentru ceilalti inseamna sa ai putere cu adevarat si sa influentezi persoanele din jurul tau. Insa, oricat de mult s-ar pune accentul pe formarea unui stil personal inca mai sunt multe femei care considera ca pentru a fi luate in serios trebuie sa etaleze un look corect, ca si cand ar respecta instructiunile unui manual. De asemenea, nu este o solutie nici sa te ascunzi in spatele unor piese vestimentare care nu te avantajeaza si nici nu au personalitate.

Cum poti fi perceputa drept o profesionista fara sa porti costum in fiecare zi?

Tot secretul pentru a etala un look serios este acela sa nu renunti la propria personalitate atunci cand le creezi. Preia exemplul primelor doamne care nu au avut drept scop principal sa respecte codurile vestimentare ci au creat propriul etalon al modei. Vestimentatia lor emana forta, seriozitate, stil si eleganta care au devenit exemplu pentru femeile de pretutindeni.

Asadar, nu este neaparat necesar sa porti un costum dama doar pentru a fi luata in serios si sa ai o imagine profesionala in ochii tuturor celor cu care interactionezi. Atunci cand te imbraci urmandu-ti stilul personal vei fi apreciata pentru motivele potrivite. De asemenea, nu va trebui sa pozezi mereu in a fi altcineva decat esti, aspect care poate deveni epuizant la un moment dat.

Poti purta, de exemplu, o rochie office fara maneci pe care sa o accesorizezi cu o curea in culori contrastante si bijuterii pretioase care au puterea de a-ti accentua feminitatea si in acelasi timp sa iti asigure o imagine a unei profesioniste. Asadar, nu este neaparat necesar sa porti un costum dama in fiecare zi doar pentru a putea fi perceputa drept o femeie de cariera.