25 iunie 2024

Cum poti folosi benzile LED?

Foarte la moda in acest moment, benzile LED sunt un hit pe site-urile de vanzari online. Iata cateva sfaturi pentru alegerea si instalarea unei benzi LED. Dupa cum sugereaza si numele, banda cu LED-uri este un set de LED-uri distribuite pe o lungime mare si fixate intre ele, ceea ce faciliteaza instalarea, controlul si alimentarea cu energie. La Pedavo vei gasi cele mai bune benzi LED.

Ce sa faci cu o banda LED?

Banda cu LED-uri este mai degraba folosita ca iluminat intr-o camera, dar este si un element decorativ, deoarece culorile LED-urilor pot fi schimbate, ceea ce face posibila modificarea atmosferei camerei in care sunt instalate.

Principiul structurii

Benzile cu LED-uri vin de obicei intr-o rola de 5m, asa ca daca cumparati o banda de 10m, aveti in vedere ca aceasta va fi formata din 2 benzi de cate 5m fiecare, care vor trebui conectate. In ceea ce priveste conexiunea electrica, aceasta se face folosind un transformator care va fi conectat la un capat al benzii.

Compozitia unei benzi LED

O banda LED este de fapt alcatuita dintr-un circuit electronic flexibil, care incorporeaza un LED la fiecare 10 cm. Acest circuit are si o zona de contact la fiecare 10 cm, ceea ce ii permite sa fie taiat sau conectat in aceasta locatie. Suprafata circuitului este acoperita cu un strat transparent, care il protejeaza facandu-l mult mai rezistent, permitand in acelasi timp trecerea luminii LED-urilor. Si in sfarsit, partea din spate a circuitului are un strat subtire de adeziv pentru a facilita instalarea acestuia de-a lungul unui suport.

Pentru iluminat pueti folosi lanterne puternice cu led de la pedavo

Conectori de toate felurile

Cand doriti sa rulati banda cu LED-uri de-a lungul unui unghi de perete, acest lucru nu este neaparat usor cu stratul de plastic care o acopera. Pentru a facilita acest tip de trecere, la fel ca si altele, sa stiti ca exista conectori (se vand separat), care ofera fitinguri in unghi drept, in „T”, sau chiar prelungiri pentru a conecta doua benzi de 5m de exemplu. .

Ce banda LED sa alegi?

Iata cateva lucruri de luat in considerare pentru a alege modelul care se potriveste nevoilor tale.

Principalele criterii de selectie

Iata care sunt criteriile de luat in calcul sau in orice caz un ajutor pentru intelegerea indicatiilor oferite de producatori

  • Lungimea
  • Elemente de fixare furnizate
  • Fitingurile furnizate

Lungimea

Asa cum am mentionat mai sus, unii producatori afiseaza lungimi de banda de 10m, dar sa stiti ca, in realitate, acestea sunt doua benzi identice, de 5 metri sau 10 m fiecare si pe care nu le putem conecta, deloc fara fitinguri vandute separat. De fapt, doua benzi de 5m pot fi conectate ambele la transformator, ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa fie amplasat in centrul instalatiei. Pentru a realiza cu adevarat o banda de 10 m, va trebui, prin urmare, sa investiti in fitinguri adecvate.

Taietura

La fel ca si LED-urile, circuitul imprimat are zone de taiere la fiecare 10 cm, ceea ce permite taierea curata a benzii, oferind in acelasi timp posibilitatea de a conecta ulterior piesa taiata.

Legaturile

Pe langa partea adeziva a benzii, vi se vor furniza mici elemente de fixare pentru a fixa sau insuruba pe suport. Prin urmare, vor oferi o rezistenta mai mare la rupere decat adezivul singur.