19 ianuarie 2021

Cum pot spune cât de mult gaz este în rezervorul meu de propan?

Cum pot spune cât de mult gaz este în rezervorul meu de propan?

Cum pot spune cât de mult gaz este în rezervorul meu de propan?

Dacă casa dvs. este alimentată cu propan, va trebui să țineți cont de indicatorul de combustibil pentru a afla când trebuie să programați o livrare de propan cu ajutorul celor de la butelii la domiciliu timisoara (cu excepția cazului în care instalați un monitor al rezervorului de propan, caz în care ne vom ocupa de acest lucru pentru tu).

Întrebarea este, cum citiți indicatorul de propan?

În unele butelii mici de gaz (cum ar fi rezervorul de 20 lb. pentru grătar), nu există niciun indicator – cel mai bun mod de a judeca cât de mult gaz a rămas este să-l cântăriți pur și simplu. Majoritatea rezervoarelor cu propan au două numere ștampilate pe mâner – capacitatea apei și „Greutatea tare” (TW – greutatea rezervorului când este gol). Majoritatea rezervoarelor la grătar cântăresc aproximativ 17 kilograme când sunt goale și conțin aproximativ 20 de kilograme de gaz; pentru a măsura câte kilograme de propan rămân în rezervorul dvs., cântăriți-l pur și simplu pe o cântare și scădeți numărul TW. De exemplu, dacă un rezervor care cântărește 27 de kilograme are un TW de 17 kilograme, mai sunt aproximativ 10 kilograme de gaz – puțin mai mult de jumătate de rezervor.

Lucrurile devin mai ușoare cu rezervoare mai mari (peste 100 de galoane), care au de obicei un indicator de combustibil (de multe ori situat sub cupola sau capacul rezervorului). Numerele de pe gabarit arată ce procent din rezervor este plin. Cele mai multe indicatoare citesc de obicei de la 0 la aproximativ 90 la sută (a se vedea de ce 90 la sută și nu 100 la sută mai jos). O citire a indicatorului de 10 înseamnă că rezervorul este plin cu 10% (aproape gol).

De ce rezervorul meu de propan nu este plin la sută?

Dacă sunteți un observator dornic, este posibil să fi observat că rezervorul dvs. de propan nu este niciodată 100% plin. De ce? Este o chestiune de siguranță a propanului.

La fel ca apa, propanul se extinde atunci când este încălzit. Dar propanul se extinde la aproximativ 17 ori volumul de apă peste aceeași creștere a temperaturii! Spațiul suplimentar din rezervor permite această expansiune.

Rezervoarele de propan suprateran sunt de obicei umplute la o capacitate de aproximativ 80%; rezervoarele în sol se pot umple puțin mai sus, deoarece solul izolează rezervorul de oscilații mari de temperatură.

Șoferii noștri experți folosesc un indicator de nivel fix al lichidului pentru a ne asigura că nu umplem excesiv – o măsură simplă, dar importantă, pe care o luăm pentru a ne asigura că fiecare livrare de butelii la domiciliu este sigură.