25 iunie 2024

Cum îți poți păstra canapeaua curată dacă ai copii mici?

Părinții pot confirma! Este suficient ca un copil să aibă orice aliment colorat sau lichid în mână și acesta ajunge inevitabil pe canapea și să o păteze. Pare o misiune imposibilă să o păstrezi curată și pare că nici una dintre regulile impuse de tine nu funcționează. Astfel, ajungi să cureți cel puțin o dată pe zi pete de suc, de ciocolată, de înghețată și diverse alte pete pe care îți este imposibil să le denumești. Nici nu este de mirare că una dintre cele mai comune întrebări ale mămicilor sunt cele legate de metodele eficiente de a păstra canapeaua curată. Și dacă este posibil, pentru cât mai mult timp.

Există câteva soluții simple pe care le poți pune în practică și vei putea să te bucuri de o canapea bine întreținută și curată pentru mult timp.

Apelează la servicii de curățare profesională 

Aceasta este una dintre cele mai rapide soluții pentru a putea păstra canapelele curate. Cel puțin o dată sau de două ori pe an, poți solicita serviciile unei firme specializate.

Aceștia se deplasează la domiciliu și cu ajutorul unor soluții profesionale îți vor transforma canapeaua și îi vor reda frumusețea. O canapea curată îți va lăsa impresia că ai cumpărat una nouă.

Optează pentru o husă de canapea 

O husă pentru canapea reprezintă o soluție bună pentru a te asigura că este protejată. Pe piață există și modele impermeabile care nu lasă lichidele să pătrundă ,,accidental” pe materialul canapelei. Astfel, nu va trebui să sacrifici aspectul piesei de mobilier și vei putea să te bucuri de design-ul deosebit pe care îl oferă.

Acestea sunt disponibile în mii de culori și design-uri deosebite care vor transforma încăperea radical. Vei putea găsi huse canapele 3 locuri pe CasaMoise.ro dar și alte modele care se vor potrivi oricărui tip de canapea deoarece sunt realizate din material elastic.

În momentul în care husa se murdărește tot ce trebuie să faci este să o îndepărtezi și să o speli conform specificațiilor producătorului în mașina de spălat.

Utilizează diverse trucuri casnice pentru a scoate petele 

Canapeaua este o piesă de mobilier care este expusă riscului de a se păta rapid. Mai ales dacă are o nuanță deschisă, pe aceasta se vor vedea imediat. Pentru situațiile în care nu ai încă o husă de canapea este bine să cunoști câteva trucuri de curățare a diverselor tipuri de materiale.

De exemplu, pentru canapelele tapițate cu piele, petele de la alimente se pot scoate foarte ușor dacă faci o soluție de oțet alb și ulei, ambele în părți egale și bine amestecate pe care le pui pe o cârpă de bumbac și îndepărtezi petele.

Mucegaiul poate să fie îndepărtat cu o pastă realizată din bicarbonat de sodiu și apă, soluție pe care o vei lăsa să acționeze și apoi o vei aspira. De asemenea, cu bicarbonat de sodiu vei putea scoate și petele de grăsime, ulei sau loțiuni de corp.

Petele de pix se pot scoate foarte ușor cu ajutorul produselor pe bază de alcool care acționează ca niște solvenți. O altă metodă pentru a scoate petele de pix este să folosești fixativ de păr care se pulverizează direct peste pată și apoi îndepărtezi totul cu o soluție specială pentru tapițerii.

Pentru îndepărtarea petelor poți achiziționa din magazine produse speciale pentru curățarea tapițeriilor, care sunt eficiente în îndepărtarea murdăriei.

Acum că știi care sunt cele mai eficiente modalități pentru a scăpa de petele nedorite de pe canapea, nu mai rămâne altceva de făcut decât să te bucuri de toate momentele plăcute petrecute alături de familie în living. Și asta, fără să mai fie necesar să impui reguli sau să îți faci griji în mod constant că s-ar putea păta canapeaua nouă.