9 august 2022

Cum funcționează împreună proteinele și fibrele?

Cum funcționează împreună proteinele și fibrele?

Includerea unei combinații de proteine ​​și fibre la mese și gustări vă poate ajuta să pierdeți în greutate mai ușor. Proteinele și fibrele vă pot face să vă simțiți mai plini cu mai puține calorii, așa că începeți să vă ardeți grăsimea încăpățânată fără a fi nevoie să vă înfometați sau să urmați orice fel de dietă specială. Înțelegerea modului în care acești nutrienți funcționează împreună vă va ajuta să pregătiți planuri de masă echilibrate pentru a obține o greutate mai sănătoasă sau pentru a preveni creșterea în greutate, benefică in sănătate.

Proteină

Proteinele se găsesc în cantitatea cea mai mare în alimentele de origine animală, cum ar fi carnea, păsările de curte, ouăle, peștele, fructele de mare și produsele lactate, deși opțiunile vegetariene conțin și cantități mici. Proteinele promovează sațietatea într-o măsură mai mare decât carbohidrații și grăsimile, potrivit unui articol publicat în numărul din mai 2008 al „American Journal of Clinical Nutrition”. În plus, proteinele măresc termogeneza, producția de căldură de către corpul dumneavoastră. Cu alte cuvinte, proteinele îți stimulează metabolismul. Adăugarea de proteine ​​în dieta ta vă asigură că greutatea pe care o pierdeți este grasă și nu musculară, deoarece proteinele vă ajută să vă mențineți masa musculară, aspect benefic pentru sănătate.

Fibră

Deși fibra nu este digerată, aceasta joacă roluri importante dincolo de promovarea mișcărilor intestinale regulate. Una dintre ele este menținerea sațietății. Fibrele ocupă mult spațiu în stomac fără a oferi calorii, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mai plin cu mai puțină mâncare. Un tip de fibră numită fibră solubilă absoarbe, de asemenea, mult lichid și formează o substanță asemănătoare gelului care te face să te simți mai plin. Fibrele solubile încetinesc, de asemenea, procesul de digestie, astfel încât să aveți o eliberare mai uniformă și mai susținută de energie în orele următoare mesei.

Glucide glicemice scăzute

Combinarea de proteine ​​și fibre cu carbohidrați cu conținut scăzut de glicemie vă poate ajuta să vă maximizați sațietatea după ce ați mâncat. Deși fiecare dintre acești nutrienți folosește un mecanism diferit pentru a vă face să vă simțiți mai plini, aceștia pot lucra împreună pentru a vă ajuta să vă simțiți și mai mulțumiți cu mai puține calorii, ceea ce este esențial pentru pierderea în greutate cu succes și menținerea greutății pe termen lung. Carbohidrații cu conținut scăzut de glicemie sunt digerați într-un ritm mai lent și vă pot ajuta să mențineți niveluri mai uniforme de zahăr din sânge pentru a preveni foamea și poftele asociate cu prăbușirea zahărului din sânge. Carbohidrații cu conținut scăzut de glicemie se găsesc în legume, amidon, fructe, cartofi dulci, patlagină, yucă și produse lactate fără zahăr.

Idei de masă și gustare

Deși fibrele sunt de obicei ușor de găsit în alimentele obișnuite pentru micul dejun, deseori lipsesc proteinele adecvate. Obțineți fibra din fructe cu glicemie scăzută, nuci și unt de nuci și însoțiți aceste alimente cu proteine ​​din ouă, brânză, iaurt grecesc, lapte sau pui rămas. Pentru prânz și cină, legumele slab glicemice, fără amidon, cum ar fi ceapa, conopida și bok choy, oferă o modalitate de a obține fibre de umplere, în timp ce peștele, carnea de pasăre și carnea vă vor oferi proteinele care stimulează metabolismul de care aveți nevoie. Gustare pe o combinație de fibre din fructe de pădure, morcovi, țelină, broccoli sau nuci și proteine ​​din brânză, ouă fierte sau somon afumat.

Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de weburban.ro