20 octombrie 2021

Cum alegi covoarele pentru casa ta?

Un covor poate schimba decorul unei camere. Si este o solutie usoara si accesibila pentru a castiga caldura dar si culoare totodata. Te sa o alegeti pe cea care iti este cea mai buna pentru casa ta. Covoarele sunt unul dintre cele mai eficiente elemente decorative. Proprietatea lor principala este ca ele imbraca elegant orice camera, dar transmit, de asemenea, un sentiment de caldura, izoleaza termic si sunt o solutie pentru a delimita spatiile. De aceea, atunci cand alegi un covor trebuie sa iei in considerare nu numai stilul sau, culori si imprimare, dar, de asemenea, tipul de tesatura, dimensiunea – care va depinde de locatia sa – si alte proprietati, cum ar fi cele de covoare lavabile.

Care e stilul tau de covor?

Primul lucru atunci cand alegi un covor, este de a lua in considerare decorarea camerei. Pune-l sa se coordoneze cu mobila, tapiteria dar si perdelele. In cazul in care celelalte textile sunt imprimate, alege un covor neteda, astfel incat sa nu incarci spatiul. In cazul in care predomina tesaturi netede, poti continua cu aceeasi linie simpla sau alege un design de flori, forme geometrice etc. Daca doresti sa inmultesti luminozitatea, alege un covor neted de un ton neutru, usor si moale, care va ajuta pentru a spori nu numai lumina, dar, de asemenea, va oferi amplitudine si caldura. O alta optiune este legata de culoare. Culoarea unui covor poate transforma orice camera. Tonurile calde transmit confort si energie, in timp ce asa-numitele culori reci cum ar fi albastru, verde sau liliac, fac mediile mult mai relaxante. Culorile deschise, neutre ofera amplitudine spatiului, dar se murdaresc mai repede. Atunci cand alegi covoarele, tine cont si de decoratiuni.

Covoare sintetice sau naturale?

Acest factor va depinde de utilizarea pe care doresti sa o dea covorul dar si bugetul pe care il ai. Tesaturile din fibre naturale sunt mai clasice si mai valoroase, astfel incat acestea sunt complementul perfect pentru a da un aer exclusivist oricarui spatiu.

Bumbac: covoarele acestui material sunt confortabile si functionale. Acestea se potrivesc perfect in medii informale si in camere, cum ar fi dormitorul copiilor, baia sau dressing. In plus, fiind atat de fine, ele sunt ideale pentru lunile de vara. Tot ce trebuie sa retii este ca greutatea lor scazuta va cere sa plasati o baza antiderapanta dedesubt.

Materiale noi: materiale plastice, ar fi PVC, polietilena sau vinil sunt, de asemenea, in trending. Acest tip de covoare sunt rezistente la pete si umiditate, ele sunt utile pentru toate zonele casei, dar mai ales pentru cele folosite des, cum ar fi bucataria. Ele sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune optiuni pentru covoare in aer liber, deoarece acestea nu se strica cu expunerea la soare sau ploaie.

Materiale naturale: Aceste materiale respecta mediul inconjurator. Covoarele sunt realizate din nuca de cocos, iuta, bambus, lemn, etc… si au finisaje foarte atractive. Singurul lor dezavantaj este ca acestea sunt sensibile la frecare si prin urmare, mai putin durabile.

 

Lana: covoare de lana au devenit una dintre cele mai utilizate in decorarea interioara. Ele sunt calde si foarte decorative.