2 octombrie 2023

Ce sa faci in Sintra – Portugalia – Lisabona

Sintra nu este doar o frumoasă destinație portugheză, ci este unul dintre cele mai atrăgătoare orașe din lume. Palatele fermecătoare, fortificațiile istorice și căile enigmatice ocupă fiecare deal și versant. 

În Sintra, plimbările cu lumina lunii sunt organizate în fiecare lună, iar iubitorii de plajă găsesc valuri și soare pe coasta din apropiere. 

Există ceva pentru toată lumea, iar orașul este aproape de capitală – o călătorie cu trenul de la stația Rossio durează 45 de minute și costă doar 2,20 €.

 

Experimentează misterul din Quinta da Regaleira

Una dintre cele mai populare fotografii făcute în mod regulat în Sintra este din partea de jos a dinspre intrare in sus,  spre copaci. 

 

Quinta da Regaleira din secolul XX este o capodoperă arhitecturală gotică care a servit drept reședință privată pentru mulți proprietari, inclusiv pentru Vesnicia Regaleira (o familie de comercianți din nordul Portugaliei). 

Cat costa intrarea la Sintra?

 

Un alt proprietar al moșiei a fost responsabil de adăugarea simbolisticii misterioase care poate fi văzută pe tot terenul (zidărie, Templierii Cavalerilor și alchimie). Un tur durează aproximativ două ore și are loc în clădirea principală, o capelă, parcul, tunelurile și multe altele – totul pentru doar 6 EUR pe adult sau 3 € pe copil

 

Fa turul Palatului Pena

Palatul Pena ar putea fi chiar dintr-o carte de basm pentru copii, cu poziția deasupra unui vârf de munte și a turnurilor multicolore.

 

 Este cel mai iconic punct de reper din Sintra și unul dintre primele locuri în care mulți turiști fac un punct de referință.

 

 A fost proiectat de regele Fernando II al Portugaliei și reflectă arhitectura de renaștere romanică din secolul al XIX-lea.

Cat costa intrarea la Palatul Pena din Portugalia?

 

 Este ușor să planificați o vizită, deoarece ușile sunt deschise de la 9:30 am la 20:00 și biletele costă 14 € pentru adulți (12 € pentru copii), care include o plimbare prin interioarele elaborate. Palatul a fost catalogat drept patrimoniu mondial UNESCO în anii 90.

 

Fa o drumeție în jurul Castelului Maurilor

La fel ca celelalte atracții majore, Castelul Maurilor (sau Castelo dos Mouros) este situat în sus pe Munții Sintra și se poate ajunge cu ușurință cu autobuzul local.

 Construit în secolul al IX-lea, castelul de piatră a fost o fortificație care a fost construită și folosită de maurii care au ocupat cândva o mare parte din Portugalia.

 După aceea, castelul a fost distrus din cauza unor dezastre naturale, dar proiectele de restaurare au căutat să mențină structura principală încă din anii 1800.

 

Bucurați-vă de arhitectura ornamentată la Palatul Monserrate

Odată o casă de vară pentru regalitatea portugheză, Palatul Monserrate este un conac din secolul al XIX-lea, cu influențe arhitectonice anglo-saxone, indiene și arabe.

 Holurile încântătoare din interior sunt decorate elaborat și evidențiază arcade gotice în culori deschise neobișnuite și – precum Quinta da Regaleira și Palatul Pena – Palatul Monserrate a fost desemnat drept patrimoniu mondial UNESCO în anii ’90.

 Proprietatea detin si o grădină botanică, care este o locație perfectă pentru a sta și a te odihni după o zi de mers pe jos de la palat la palat.

Mancati din bunatatile de la Casa Piriquita

La fel cum nu puteți vizita Belém fără să vă opriți la Pasteis de Belém, nu ar trebui să părăsiți Sintra fără să încercați câteva dulciuri la patiseria Casa Piriquita. 

Atenție la travesseiro – un tort dreptunghiular lipicios, plin și dulce, umplut cu cremă de ou și aromat cu migdale. Acest magazin vechi de 155 de ani este cunoscut și pentru cheijadas-urile sale. 

Pornind de la cuvântul queijo, care înseamnă brânză, queijadas sunt prăjituri rotunde umplute cu brânză, zahăr, ouă și scorțișoară, înconjurate de o crustă delicioasă de făină. Încercați să vă apucați un loc în interior pentru a vă delecta cu acești favoriți Sintra cu o cafea sau sa luați prăjiturile la pachet.